Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 22:08

Προαγωγές και μεταθέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Γράφτηκε από την

Ανακατατάξεις έχουμε στη διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αρκετές μεταθέσεις, μετά τις τακτικές κρίσεις αξιωματικών που έγιναν την 1η του μήνα. Ηδη από χθες ανέλαβε καθήκοντα ο νέος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δεσινιώτης, ενώ αλλαγή φρουράς έγινε στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη και την Κόρινθο.
Στο βαθμό του πυράρχου προήχθησαν ο διοικητής και υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Χαράλαμπος Αφάλης και Βασίλης Καπέλιος αντίστοιχα - οι οποίοι μετατίθενται ως διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σάμου ο πρώτος και Ζακύνθου ο δεύτερος. Στον ίδιο βαθμό προήχθη και ο διοικητής της Πυροσβεστικής της Αεροπορίας Βαγγέλης Τζανετέας.
Διοικητής στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας αναλαμβάνει ο επίσης προαχθείς στο βαθμό του πυράρχου Κωνσταντίνος Γιόβας, που υπηρετούσε ως διοικητής στην Π.Υ. Μεγαλόπολης. Στη Μεγαλόπολη διοικητής αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Μούτογλης που προήχθη στο βαθμό του αντιπυράρχου.
Στην Υπηρεσία της Τρίπολης αναλαμβάνει στις 14 του μήνα διοικητής ο πύραρχος Νικόλαος Προκοπίου, ενώ ο μέχρι τώρα διοικητής Γιώργος Τσουκόπουλος προήχθη στο βαθμό του πυράρχου και μετατίθεται στη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.
Στην Πυροσβεστική της Σπάρτης τη διοίκηση αναλαμβάνει ο πύραρχος Βασίλειος Δασκαλόπουλος που υπηρετούσε στην Αττική, ενώ ο μέχρι τώρα διοικητής, πύραρχος Κωνσταντίνος Κουκής, μετατίθεται στη Διεύθυνση Υλικού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Διοικητής στην Π.Υ. Κορίνθου αναλαμβάνει ο Ι. Καραντζιάς, ο οποίος υπηρετούσε στην Περιφερειακή Διοίκηση ΠΥ Πελοποννήσου και προήχθη στο βαθμό του πυράρχου.

Κ.Δ.