Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 08:12

Αντιδράσεις για τη θαλάσσια παιδική χαρά στην Ανάσταση

Αντιδράσεις για τη θαλάσσια παιδική χαρά στην Ανάσταση

Μειώνεται και άλλο ο ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας. Και η μείωση γίνεται στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο που υπήρχε στην περιοχή, κάτω από την εκκλησία της Ανάστασης. Στο χώρο αυτό ξεκίνησε η εγκατάσταση μιας ακόμα θαλάσσιας παιδικής χαράς, της δεύτερης στην παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που θα έχει ποδήλατα και κανό. 

Χθες το πρωί, περίοικοι και λουόμενοι, βλέποντας τις δύο σκηνές που είχαν στηθεί για την τοποθέτηση της καινούργιας εγκατάστασης, δίπλα ακριβώς στην ξύλινη διάβαση για τα ΑμεΑ, αντέδρασαν και ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο. Ανδρες του Λιμενικού έσπευσαν, είδαν από κοντά τι είχε γίνει και έλεγξαν το φάκελο του έργου, για το οποίο υπήρχε άδεια.

Ο Σωτήρης Λιαίας, λουόμενος και κάτοικος στην περιοχή της Ανάστασης σημείωσε πως «δε θα έχουμε χώρο να κάνουμε το μπάνιο μας. Θα στριμωχνόμαστε για να πάμε στη θάλασσα Εχει γεμίσει ο τόπος ομπρέλες και ξαπλώστρες». Αναρωτήθηκε, «γιατί δεν τηρούν το νόμο που επιτρέπει ελεύθερο χώρο ανάμεσα σε ομπρέλες και ξαπλώστρες» και τόνισε: «Η παραλία της Ανάστασης είναι για όλο τον κόσμο και για ηλικιωμένους και για ΑμεΑ. Χθες έδιωξαν άρον - άρον τους ανθρώπους και ανάπηρους που είχαν παρκάρει, για να στήσουν τις δύο σκηνές. Και λιμενικοί που περνούσαν, δεν έκαναν κανέναν έλεγχο».

Αλλος λουόμενος διαμαρτυρήθηκε: «Εχει το δικαίωμα ο δήμος να το κάνει; Μπορεί να νοικιάσει όλη την παραλία; Και μεις οι δημότες δε θα κάνουμε τίποτα; Γι’ αυτό ξεσηκωθήκαμε».

Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας που έλεγξαν το φάκελο του νέου θαλάσσιου πάρκου, μας ενημέρωσαν ότι «έχει άδεια, έχει μισθώσει από το δήμο 50 τ.μ. και έχει πιστοποιητικά ασφαλείας από ναυπηγό. Θα εγκαταστήσει ποδήλατα, κανόε καγιάκ και θαλάσσια παιδική χαρά».

Γ.Σ.