Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 14:29

"Δρόμοι της Ελιάς": Ισραήλ - Παλαιστίνη: Ενα έγκλημα χωρίς τέλος…

Γράφτηκε από την
"Δρόμοι της Ελιάς":  Ισραήλ - Παλαιστίνη: Ενα έγκλημα χωρίς τέλος…

Με «αμείλικτους» βομβαρδισμούς και αλλεπάλληλα χτυπήματα το Ισραήλ πνίγει πάλι στο αίμα την Παλαιστίνη. Μέχρι σήμερα, πάνω από 469 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, πάνω από 4.000 είναι οι τραυματίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους... Ολοι άμαχοι, όλοι αθώοι.

Μέσα σε 5 εβδομάδες 3 Ισραηλινοί έφηβοι δολοφονήθηκαν στη δυτική όχθη (από ποιους άραγε;), ένα αγόρι από την Παλαιστίνη πυρπολήθηκε ζωντανό, ένα παιδί αμερικάνικης υπηκοότητας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από την ισραηλινή Αστυνομία και πάνω από 40 παιδιά της Γάζας έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές εναέριες επιθέσεις. Δεν πρόκειται επομένως για παλαιστινιακό αλλά για πόλεμο εναντίον αθώων παιδιών, ο οποίος εξελίσσεται μπροστά στα μάτια ενός κόσμου που έχει αρχίσει να αναπτύσσει ανοσία σε συμβάντα παγκόσμιας ντροπής όπως αυτό. Σε ένα κοινό το οποίο βλέπει με απάθεια το Ισραήλ να εισβάλει, να βομβαρδίζει και να ελέγχει το νερό, το εμπόριο και τα σύνορα ενός ελεύθερου κράτους αναγνωρισμένου από τα Ηνωμένα Εθνη και να μετατρέπει τη Γάζα σε υπαίθρια φυλακή, με παγιδευμένες και χωρίς διέξοδο χιλιάδες οικογένειες. 

Σίγουρα οι επιθέσεις Παλαιστινίων εξτρεμιστών σε αμάχους είναι καταδικαστέες και πρέπει να σταματήσουν, αλλά όταν αυτό χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να «εκτελέσεις» αθώα παιδιά και ακόμη πιο ανατριχιαστικό και απάνθρωπο, όταν αυτό εντάσσεται στις «παράλληλες απώλειες», τότε είναι ξεκάθαρο ότι η αιτία του κακού βρίσκεται αλλού, στο ξεκλήρισμα και στην καταπίεση του παλαιστινιακού λαού.

 

Οι «Δρόμοι της Ελιάς», διεθνώς αναγνωρισμένη ευρωμεσογειακή διαδρομή διαπολιτισμικού διαλόγου και βιώσιμης ανάπτυξης και με όραμα να είναι η Μεσόγειος μια ήσυχη γειτονιά και όλες οι χώρες μια αγκαλιά, παρακολουθούν  με συντριβή αυτή τη νέα αποτρόπαιη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και καταγγέλλουν αυτό το νέο «έγκλημα πολέμου». Καλούν κάθε σκεπτόμενο Ελληνα, κάθε σκεπτόμενο πολίτη του κόσμου  να αναλογιστεί ποια είναι η πραγματική ρίζα του κακού και με συλλογικό τρόπο να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό αυτής της εγκληματικής ισραηλινής εισβολής, την προστασία των αμάχων και, αντί όπλων, να υποχρεωθούν σε διάλογο για τον τερματισμό της τυραννίας δεκαετιών απέναντι σ’ ένα λαό που -αν μη τι άλλο- αγωνίζεται για την επιστροφή των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. 


NEWSLETTER