Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:46

Ανοίγουν σήμερα τα φαρμακεία - Συνεχίζουν μέχρι αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ

Γράφτηκε από την

Ανοίγουν σήμερα τα φαρμακεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως βεβαίως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Η κίνηση αυτή γίνεται -όπως σημειώνει σχετικά ο ΠΦΣ- σε ένδειξη καλής θέλησης έναντι του υπουργείου Υγείας, καθώς εκτιμάται ότι έκανε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αντίθετα, οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν μέχρι αύριο την απεργία τους, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νοσοκομειακοί συνάδελφοί τους απεργούν σήμερα για δεύτερη ημέρα, με τη συμμετοχή χθες να φθάνει πανελλαδικά το 2,4% σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ θα επανακαθορίσει τη στάση της σήμερα το απόγευμα.
Σήμερα, εξ άλλου, πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας -από τις 11 το πρωί ώς τις 3 μετά το μεσημέρι- το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και των υπηρεσιών Πρόνοιας.
Χθες, στην Αθήνα, γιατροί και φαρμακοποιοί από όλη τη χώρα -μεταξύ των οποίων και από τη Μεσσηνία- μετείχαν σε ογκώδες συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.
Την ίδια στιγμή, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ εξυπηρετούνται μεν από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, ωστόσο στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων χρεώνονται κανονικά την επίσκεψη.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι -όπως ενημερώνουν με σχετικές ανακοινώσεις τους- εκτιμούν ότι δεν είναι νομικά ισχυρές οι εγκύκλιοι των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες οι γιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνταγογραφήσουν στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου στο ΙΚΑ.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER