Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 22:38

Απεργούν και σήμερα οι γιατροί

Γράφτηκε από την

Απεργούν και σήμερα σε πανελλαδική κλίμακα οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία και το ΙΚΑ, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ χθες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.
Στο Νοσοκομείο Σπάρτης μάλιστα, συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, καθώς και εργαζόμενοι στο ίδρυμα, κατέλαβαν χθες τα εξωτερικά ιατρεία από τις 8 ώς τις 11 το πρωί, αποτρέποντας την καταβολή των 5 ευρώ από τον κάθε εξεταζόμενο.
Στην Καλαμάτα πάντως, η κινητοποίηση -τόσο του ιατρικού, όσο και του λοιπού προσωπικού- δεν προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, δεδομένης της σχετικά μικρής συμμετοχής που υπήρξε.
Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα -μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της- δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αντιστέκεται στο νέο νόμο του υπουργείου Υγείας «και με άλλες μορφές πάλης, από κοινού με τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις».
Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΙΚΑ -που παραμένουν, τελικά, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα- θα επανακαθορίσουν σήμερα τη στάση τους, ως προς τη συνέχιση ή μη της κινητοποίησής τους και την επόμενη εβδομάδα.
Τόσο οι εν λόγω γιατροί, όσο και αυτοί των δημόσιων νοσοκομείων εκτιμούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με το υπουργείο Υγείας στη βάση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται με τον πρόσφατα ψηφισθέντα από τη Βουλή νόμο.
Εξετάζουν μάλιστα -όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί- να κινηθούν δικαστικά ως προς τις ρυθμίσεις του νόμου για τις αλλαγές στην υγεία.
Β.Γ.Μ.