Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 16:14

Προβλήματα μηχανικών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ



Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους δαπανών και γενικότερα στις συναλλαγές τους με το ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ.
Αυτό σημειώνει η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ Χαρίκλεια Τσιώλη, σε επιστολή προς τον πρόεδρο του κεντρικού ΤΕΕ Χρήστο Σπίτζη, ζητώντας την παρέμβασή του προς πάσα κατεύθυνση.
Οπως τονίζει, «οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αρκαδίας και Αργολίδας ήδη έχουν αναστείλει τις συμβάσεις τους με τον Τομέα Μηχανικών - ΕΔΕ του ΕΤΑΑ γιατί κατά δήλωσή τους καθυστερούν μέχρι και ένα έτος οι πληρωμές από το Ταμείο».
Προσθέτει επίσης, ότι «από τα τέλη Φεβρουαρίου 2010 έληξαν οι συμβάσεις των ελεγκτών ιατρών και οδοντιάτρων με τα τοπικά γραφεία του Ταμείου στην Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα αδυναμία ελέγχου των φαρμακευτικών δαπανών, ελέγχου εγκρίσεων συνταγών, αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και ειδικά εκείνων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα».

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΟΤ/ΠΥΤ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Με άλλη επιστολή της η Χ. Τσιώλη -προς τους υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη, γ. γ. Τουρισμού Γ. Πουσσαίο και πρόεδρο του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλο- θέτει το ζήτημα της στελέχωσης της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού, μετά τη λήξη της σύμβασης των 2 αρχιτεκτόνων μηχανικών, εν μέσω υλοποιήσεις των ΟΠΑΑΧ.
«Η έλλειψη μηχανικών "παγώνει" τις διαδικασίες ελέγχων και γνωμοδοτήσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παράλληλα δεν μπορεί να δοθεί έγκριση καταλληλότητας οικοπέδων, ούτε έγκριση αρχιτεκτονικών μελετών, με συνέπεια όλες οι επενδύσεις να βρίσκονται εκτός της καταληκτικής ημερομηνίας για τα ΟΠΑΑΧ η οποία είναι η 15/10/2010» σημειώνει η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ.

Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Τέλος, με τρίτη επιστολή της -προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη- ζητεί να διατυπωθεί με σαφήνεια στο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στον αγωγό φυσικού αερίου Αγίων Θεοδώρων-Μεγαλόπολης η υποχρέωση για τροφοδότηση με φυσικό αέριο αστικών και βιομηχανικών περιοχών.
«Συγκεκριμένα, (και με αναφορά της μελέτης στις περιοχές αυτές, όπως εγκρίθηκαν), να συμπεριληφθούν στο άρθρο 1 οι περιοχές Δήμων Κορινθίων, Αργους, Ναυπλιέων, Τριπόλεως, Μεγαλοπόλεως και ΒΙΠΕ Τριπόλεως, με σαφή ορισμό των υπόχρεων περιοχών (με βάση το σχεδιασμό και τις δυνατότητες τροφοδοσίας του αγωγού)».