Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 18:00

Μουριατάδα Τριφυλίας: Αδέσποτα βόδια προκαλούν ζημιές

Γράφτηκε από τον

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με ανεξέλεγκτα κοπάδια βοοειδών στην περιοχή της Μουριατάδας στην Κυπαρισσία, τα οποία όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού, στο πέρασμά τους  προκαλούν μεγάλες ζημιές και καταστροφές στα κτήματά τους.

Χθες κάτοικοι και ο πρόεδρος του χωριού Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος έφθασαν μέχρι την Εισαγγελία και συναντήθηκαν με τον αντιεισαγγελέα τον οποίο ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος πάντως ήταν γνώστης του θέματος καθώς ήδη έχει προηγηθεί αναφορά τους από την άνοιξη που μας πέρασε. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, από τον οποίο ζητήθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους που είχαν ανάλογα προβλήματα.
Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του χωριού κ. Παναγιωτόπουλος το πρόβλημα δεν είναι τωρινό όμως το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί πολύ. "Δεν μιλάμε για 1 και δύο βόδια που κάνουν ζημιές αλλά για ολόκληρα κοπάδια από περίπου 100 βόδια και αγελάδες, τα οποία προκαλούν ζημιές σε αμπέλια, μικρές ελιές αλλά και γρασίδια. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να γίνει κάτι, να δοθεί μια λύση" μας είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας πως από την περασμένη άνοιξη έχουν κάνει αναφορά σε εισαγγελέα, δήμο, Αγρονομία, Αστυνομία, αλλά δεν μπορούν να βρουν ποιος είναι υπεύθυνος. Δίνουν, όπως ανέφερε, μια παράταση λίγων ημερών για να δουν αν θα γίνει κάτι από το δήμο, όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το ζήτημα έτσι και να φτάσουν μέχρι τα υπουργεία.

Κ.Μπ.