Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 15:15

Επιτυχημένη εκδήλωση “Η γυναίκα σε πρώτο πλάνο”

Επιτυχημένη εκδήλωση “Η γυναίκα σε πρώτο πλάνο”

Ημερίδα με ταινίες από γυναίκες για γυναίκες και τίτλο «Η γυναίκα σε πρώτο πλάνο» έγινε την Κυριακή, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας).

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρησή του «Φάρις», σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς «Τεκμηρίωσις» - Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, Πολιτιστικός Αντίλογος, Φεστιβάλ «Μηδέν», ενώ συμμετείχε και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας.

Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης με τη συμμετοχή των σκηνοθετριών ορισμένων από τις ταινίες του αφιερώματος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρίας Οικονομάκου, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Π. Νίκα, απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο ανέφερε: 

«Η γυναίκα ως δημιουργός θέτει σε πρώτο πλάνο τη γυναίκα, μέσω των καλλιτεχνικών έργων που παρουσιάζονται εδώ σήμερα. Η τέχνη απεικονίζει την ομορφιά της ζωής και τις δυσκολίες της, όπως τις βιώνουν οι γυναίκες, όπως κατορθώνουν να τις αντιμετωπίσουν, όπως τις μεταπλάθουν σε ζωή, αυτές που είναι ο φορέας της ζωής. Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, καθώς η Καλαμάτα είναι πόλη του πολιτισμού και της αλληλεγγύης.

Για το σκοπό αυτό, διέθεσε το αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" και υπενθυμίζω πως το επόμενο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εδώ αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό κινηματογραφικό δημιουργό, που ήταν συμπατριώτης μας, καθώς και η απόδοση του ονόματός του στο αμφιθέατρο που βρισκόμαστε σήμερα - σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας».