Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 09:43

Απομάκρυνση αμίαντου από τις αποθήκες στο Ασπρόχωμα (βίντεο)

Απομάκρυνση αμίαντου από τις αποθήκες στο Ασπρόχωμα (βίντεο)

Ξεκίνησε προχθές στο Ασπρόχωμα η απομάκρυνση του αμίαντου από την οροφή των αποθηκών λιπασμάτων της πρώην ΕΑΣ, που είχε περάσει στην ιδιοκτησία της Αγροτικής Τράπεζας. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινότητας, καθώς ο επιβλαβής αμίαντος βρίσκεται σε συνολική επιφάνεια 6.000 τ.μ. τουλάχιστον, στην οροφή του κτηρίου.

Το εξειδικευμένο συνεργείο που έχει έρθει από τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, χρησιμοποιεί ειδική στολή προκειμένου να αποφευχθεί η όποια επαφή των εργαζόμενων με τον αμίαντο. Βέβαια, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του συνεργείου Δημήτρης Πηλικίδης, για να γίνει επιβλαβές το υλικό θα πρέπει να χτυπηθεί, να τρυπηθεί ή να χρησιμοποιηθεί πάνω του τροχός. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μόνο τα χέρια τους, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή τους η εταιρεία θα μεταφέρει το υλικό στην Πορτογαλία, όπου υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος για την ταφή του.

Οπως επισημαίνει ο κ. Πηλικίδης, στη Μεσσηνία διαπιστώνει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με το αμιαντοτσιμέντο, καθώς υπάρχουν πολλές μονάδες που δεν το έχουν απομακρύνει. Εξηγεί ωστόσο πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, εάν δεν απελευθερωθούν ίνες του υλικού, με τροχό ή με άλλο τρόπο.

Κ.Δ.

< >