Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 23:15

"Kalamata:21": Θετική απάντηση στους φίλους LGBT Μεσσηνίας

Θετική απάντηση έστειλε το Γραφείο "Kalamata:21" στο αίτημα της Ομάδας Φίλων Υποστήριξης LGBT Μεσσηνίας (Lesbian - Gay - Bisexual - Transgender), έτσι ώστε να ληφθούν τα ανάλογα δικαιώματα υπόψιν στο σχεδιασμό των δρώμενων στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής πολιτιστικής διεκδίκησης. 

 

Ο φορέας "Kalamata:21" απάντησε συγκεκριμένα ως εξής: "Το Γραφείο Υποψηφιότητας "Kalamata:21" είναι ευαισθητοποιημένο και έχει ήδη λάβει υπόψιν του στο σχεδιασμό του, τα κοινωνικά ζητήματα. Στη διαδικασία της υποψηφιότητας και στη δεδομένη φάση έχουν οργανωθεί εβδομαδιαίες συναντήσεις (ομάδες εργασίας) με θεματική «Κοινωνικά ευπαθείς ομάδες», με σκοπό τα μέλη της ομάδας να χαράξουν την πολιτιστική στρατηγική της Καλαμάτας σε βάθος δεκαετίας γύρω από το κομμάτι της φυσικής και κοινωνικής προσβασιμότητας. Ο κοινωνικός ρατσισμός είναι από τα θέματα που μας απασχολούν και θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν θα μπορούσατε να παραβρίσκεστε σε αυτές τις συναντήσεις που γίνονται κάθε Δευτέρα στις 5 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, με συντονιστή τον Γιώργο Λαζαρίδη".

Η Ομάδα Φίλων Υποστήριξης LGBT Μεσσηνίας τέλος, αναφέρει πως θα υποβάλλει προτάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για την ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και κάνει γνωστό ότι θα παρέχει, σε συνεργασία με ανάλογες ομάδες της Αθήνας, αρωγή για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων στο μέλλον.