Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 08:02

Συλλήψεις για παράνομες κατασκευές στη Ναυαρίνου

Με συλλήψεις και αυτόφωρα γίνεται προσπάθεια να μπει φρένο στην κατασκευή παράνομων κατασκευών στη Ναυαρίνου. Το μπάχαλο δεν περιορίζεται, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κυκλοφοριακό το οποίο η δημοτική αρχή αρνείται να αντιμετωπίσει, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις δράσεις στην παραλιακή.

Οι μόνιμες κατασκευές και τα πατάρια άρχισαν να ξεφυτρώνουν πάλι το ένα μετά το άλλο.

Η κατασκευή τους είχε παγώσει λόγω της αρχικής απόφασης να χαρακτηριστούν όλα παράνομα. Μετά όμως από την απόσυρση της απόφασης περάσαμε στο άλλο άκρο και άρχισε να κατασκευάζει πάλι ο καθένας σχεδόν ό,τι θέλει. Η κατάσταση δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί και είναι φανερό ότι χρειάζεται μια μεγάλη συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην παραλιακή. Το τι είναι ωραίο και το τι είναι άσχημο είναι απολύτως υποκειμενικό και όπως φαίνεται υποκειμενικό τείνει να γίνει και το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Την Παρασκευή πάντως συνελήφθησαν από την Αστυνομία ο ιδιοκτήτης καταστήματος στη Ναυαρίνου, η μηχανικός και δύο εργάτες γιατί έφτιαχναν ξύλινη εξέδρα και πέργκολα στην παραλία χωρίς άδεια. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της επιχείρησης που έγινε, συνέλαβαν τον 42χρονο ιδιοκτήτη, την 36χρονη μηχανικό και τους δύο εργάτες που έκαναν την κατασκευή, έναν 30χρονο και έναν 47χρονο. Επίσης, εκτός από την εξέδρα και την πέργκολα, έβαζαν και ξύλινους πάγκους χωρίς να έχουν πάρει άδεια από την αρμόδια αρχή. Η σύλληψή τους έγινε για παράβαση της νομοθεσίας για τον αιγιαλό.