Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 14:26

Armyra by Papaioannou: Οταν τα θαλασσινά συναντούν το λάδι

Γράφτηκε από την
Armyra by Papaioannou: Οταν τα θαλασσινά συναντούν το λάδι

Η νέα γαστρονομική πρόταση στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της  Costa Navarino, έχει την υπογραφή του βραβευμένου εστιάτορα Γιώργου Παπαϊωάννου. Ενα από τα πιο σημαντικά ονόματα στην ελληνική κουζίνα, συνεργάζεται με την Costa Navarino και μαζί δημιουργούν το χώρο Armyra by Papaioannou.

Μαζί με τους συνεργάτες του, ο Γιώργος Παπαϊωάννου επιλέγει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πάντα στην εποχή τους. Με επιτυχημένη πορεία στο γνωστό εστιατόριο του Πειραιά, η φημισμένη κουζίνα του σεφ ταξιδεύει και στη Μεσσηνία, δημιουργώντας ξεχωριστές γεύσεις με βάση τις πιο αγνές πρώτες ύλες και τις ιδιαίτερες ποικιλίες που ευδοκιμούν στον τόπο, τους ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες των ψαράδων της περιοχής, τα τοπικά μυρωδικά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Στο μενού, οι καθαρές γεύσεις των θαλασσινών μεζέδων συναντώνται με τη μαεστρία και τον επιτυχημένο συνδυασμό των φρέσκων προϊόντων, με πιάτα που ξεχωρίζουν όπως τα ψητά ψάρια ημέρας, τα μύδια με τζίντζερ, οι σαλάτες με κρίταμο και με τοπικό τυρί ταλαγάνι, καθώς και το ριζότο κολοχτύπα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δροσιστικά χειροποίητα παγωτά.

«Στο εστιατόριο Armyra εστιάζουμε στο συνδυασμό αυθεντικών, φρέσκων γεύσεων και τοπικών προϊόντων. Συνεχίζουμε, πάντα προσηλωμένοι στη θαλασσινή κουζίνα με νέες δημιουργίες που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά συστατικά της περιοχής», αναφέρει ο Γιώργος Παπαϊωάννου. 

 

 

 

 


NEWSLETTER