Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 08:14

Αγωγή για αποζημίωση 2 εκ. αν δεν φύγουν οι τσιγγάνοι από την Αγία Τριάδα

Ή φεύγουν οι τσιγγάνοι από τα καταπατημένα της Αγ. Τριάδας μέχρι τις 25 του μήνα ή διαφορετικά 5 ιδιοκτήτες οικοπέδων προχωρούν σε αγωγή κατά του Δήμου Καλαμάτας ζητώντας αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ. 

Αυτό αναφέρει το εξώδικο των πέντε ιδιοκτητών καταπατημένων οικοπέδων το οποίο επέδωσε προχθές κλητήρας στο δήμο. Στην εξώδικη δήλωσή τους, την οποία υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Παναγιώτης Νταής, αναφέρουν τα εξής: «Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα με την παράνομη εγκατάσταση των αθιγγάνων στην περιοχή της Αγ. Τριάδας - όπισθεν του Πολυκλαδικού Καλαμάτας και μάλιστα εντός των ιδιοκτησιών μας και δημοτικών χώρων, και μολονότι προέρχονται από δική σας απαλλοτρίωση, ιδιοκτησίες, που ποτέ δεν μας παραδώσατε ελεύθερες». Καλούν λοιπόν το Δήμο Καλαμάτας: «Οπως συμμορφούμενοι με το καθήκον σας και το νόμο το αργότερο μέχρι 25 Ιουνίου 2015 να απομακρύνετε κατά τ' ανωτέρω τους αθίγγανους από τα ακίνητά μας και τα δημοτικά ακίνητα της Αγ. Τριάδας Καλαμάτας».

Αλλιώς, όπως δηλώνουν στο εξώδικό τους, «θα στραφούμε εναντίον σας στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια με συνολικό αίτημα αποζημίωσής μας ύψους 2.000.000 ευρώ, νομιμοτόκως και θα είστε υπόλογοι στους πολίτες της Καλαμάτας για τις πράξεις και κυρίως τις εγκληματικές παραλείψεις σας».

Ν.Κ.