Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 15:27

“Στήριξη για αδέρφια που μεγαλώνουν με τον αυτισμό στην οικογένεια"

Μέχρι και τις 15 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες να δηλώσουν συμμετοχή για το πρόγραμμα "Επιστημονική προδραστική στήριξη για αδέρφια που μεγαλώνουν με τον αυτισμό στην οικογένεια", το οποίο υλοποιεί ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Τα αδέλφια των παιδιών με αυτισμό μπορεί να "μπλοκάρουν" λόγω διαφορικής γονεϊκής μεταχείρισης, ντροπής, αμηχανίας, θυμού, ζήλιας ή λόγω της αυξημένης συναισθηματικής υποχρέωσής τους να δέχονται / ανέχονται το αδελφάκι τους επειδή αυτά είναι "φυσιολογικά". Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Ημέρας οργανώνει το επιτυχημένο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης για τα αδέρφια παιδιών με αυτισμό. Η εξειδικευμένη υποστήριξη (βασισμένη σε σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές όπως η νοητικοποίηση, θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης) αφορά στα αδέρφια. Γίνεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε ψυχοεκπαιδευτικές συνεδρίες μέσα από συζήτηση, ζωγραφική και παιχνίδια. Τον επιστημονικό σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου έχει η Γεωργία Παυλοπούλου (υπ. διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Τμήμα Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης). 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με επιστήμονες από το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και επιστήμονες από τη Μεγάλη Βρετανία και έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες παιδιών ηλικίας από 5 έως 22 χρονών. Για συμμετοχή: 27213 01191, 9 π.μ. - 2 μ.μ..