Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 21:14

Πρωτοβουλία Πολιτών ζητάει ασφαλή διέλευση πεζών στα πεζοδρόμια της Καλαμάτας

Πρωτοβουλία Πολιτών ζητάει ασφαλή διέλευση πεζών στα πεζοδρόμια της Καλαμάτας

Να εφαρμόσει τη σχετική ΚΥΑ για την ασφαλή διέλευση πεζών σε περίπτωση εργασιών στα πεζοδρόμια, καλεί το Δήμο Καλαμάτας η Πρωτοβουλία Πολιτών για τους Δημόσιους Χώρους, αναφορικά με τα πεζοδρόμια στο έργο ανάπλασης της Ανάστασης, στην Παραλία.

Η Πρωτοβουλία κάνει λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στα δύο πεζοδρόμια» και παρατηρεί: «Το βόρειο έχει αποκλειστεί τελείως, ενώ στο νότιο η διέλευση πραγματοποιείται από την παραλία μέσα στην άμμο. Τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να κατέβουν στο οδόστρωμα και να κινηθούν μαζί με τα αυτοκίνητα. Αλήθεια, όποιος είχε αυτή την έμπνευση, έχει προσπαθήσει να σπρώξει ένα καρότσι στην άμμο; Τι έγινε το επιχείρημα για τις μητέρες που δεν μπορούν να σπρώξουν το καροτσάκι με το μωρό, που παραλίγο να οδηγήσει στην τσιμεντοποίηση του πάρκου;».

Ξεκαθαρίζοντας επίσης πως δε θέλουν κυβόλιθους στην παραλία, η Πρωτοβουλία Πολιτών ενημερώνει για τη σχετική ΚΥΑ, όπου «αναφέρεται σαφώς ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλη ζώνη διέλευσης στο οδόστρωμα» και σημειώνει: «Και αν ο ανάδοχος του έργου δεν το γνωρίζει, οι υπηρεσίες του δήμου που επιβλέπουν το έργο, δεν θα έπρεπε όχι μόνο να γνωρίζουν την σχετική νομοθεσία, αλλά και να την επιβάλλουν; Επειδή τελικά μάλλον το επιχείρημα της πρόσβασης των ΑμεΑ και τον καροτσιών, χρησιμοποιούνται μόνο όταν μας εξυπηρετούν, καλούμε τις υπηρεσίες του δήμου να επιβάλουν άμεσα όσα προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ».