Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 08:38

95 συμμετοχές στο μαραθώνιο για τα αδέσποτα

Ο μαραθώνιος αγάπης για τα αδέσποτα "Penny Marathon" έγινε την Κυριακή σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, για πρώτη φορά στο νομό με 95 συμμετοχές και τερματισμό την Ανάληψη στο "Bouka beach resort".

Ο "Penny Marathon" διοργανώθηκε ταυτόχρονα σε πόλεις της Αυστραλίας, στην Αθήνα και τη Σαλαμίνα. Σε αυτόν μετέχουν κάθε φορά δρομείς, ποδηλάτες και άλλοι αθλητές, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα. Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε η γιορτή με ζωντανή μουσική και μπαζάρ για τα αδέσποτα στο ξενοδοχείο "Neilsen". Οπως λέει στην "Ε" η υπεύθυνη Κατερίνα Πεσώνη οι διοργανωτές έμειναν ενθουσιασμένοι από την επιτυχία. Για πρώτη φορά, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αφού έφτασε τα 95 άτομα. Οι συμμετέχοντες ήταν όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι ενήλικες. Ηταν ποδηλάτες, δρομείς και μαραθωνοδρόμοι. Οι περισσότεροι από αυτούς φορούσαν το σχετικό μπλουζάκι και το καπελάκι για να φαίνεται ο σκοπός για τον οποίο τρέχουν. Ολα έγιναν με ασφάλεια, ενώ παρών ήταν και ο Ερυθρός Σταυρός (Εθελοντές Σαμαρείτες) και ο ΣΔΥΜ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας). Η όλη απόσταση ήταν περίπου 42 χλμ. και παρά τη ζέστη, όλοι τα πήγαν πολύ καλά. Η κ. Πεσώνη ελπίζει την επόμενη χρονιά να συνεχίσει η δράση και με θαλάσσιους αγώνες και να γίνει θεσμός.

Εκτός από τη διαδρομή, η διοργάνωση περιλάμβανε και χορευτικά σόου από τις σχολές "Απόλλων και Αρτεμις" και "Η χαρά του παιδιού", επίδειξη σκύλων, face painting. Το σημαντικό είναι επίσης ότι μαζεύτηκαν χρήματα για τα αδέσποτα, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που θα χρησιμοποιηθούν για φάρμακα και στειρώσεις. Μεγάλη ήταν και η στήριξη που παρείχε ο Φιλοζωϊκός Ομιλος Καλαμάτας. Τις φωτογραφίες τράβηξαν ο "SoNick" Νίκος Σουρέας και η Κατερίνα Πετσαλάκη.

Ο "Penny Marathon" πήρε το όνομά του από ένα αδέσποτο σκυλί που βρήκαν στην Ακρόπολη δύο Ελληνοαυστραλέζες αδερφές, όταν ήρθαν διακοπές. Το πήραν μαζί τους για να το σώσουν και από τότε ξεκίνησε η πρωτοβουλία αυτή με τους μαραθωνίους.

Γ.Σαρ.