Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 08:17

«Οι επιδρομές των κουνουπιών είναι... υπερβολές του Τύπου» υποστηρίζει η Αναπτυξιακή

«Οι επιδρομές των κουνουπιών είναι... υπερβολές του Τύπου» υποστηρίζει η Αναπτυξιακή

Τον ισχυρισμό ότι οι απόψεις των εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, Δημήτρη Τσίχλη και Βαγγέλη Τζαμουράνη, για το πρόβλημα με τα κουνούπια στην περιοχή τους «διογκώθηκαν και παρουσιάστηκαν με υπερβολικό τρόπο στον τοπικό Τύπο» προβάλλει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από σχετική χθεσινή σύσκεψη της Επιστημονικής Ομάδας Παρακολούθησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που συγκλήθηκε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μεσσηνίας.

Η Αναπτυξιακή, ειδικότερα, αναφέρει ότι τον πιο πάνω ισχυρισμό τον διατύπωσαν οι δύο εκπρόσωποι του συλλόγου στην εν λόγω σύσκεψη, και πρόσθεσαν -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- πως «έχουν συνεχή και καλή συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και η παρέμβασή τους είχε να κάνει με την παραπάνω ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της καταπολέμησης, ιδιαίτερα όταν λόγω των καιρικών συνθηκών παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου».

Η χθεσινή σύσκεψη -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αναπτυξιακής- έγινε «με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (πρωτοσέλιδο "Ελευθερία" - "Θάρρος") σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ασπροχώματος».

Σε αυτή συμμετείχαν η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Αικατερίνη Σπέντζουρα, εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, της αναδόχου εταιρείας, του Δήμου Καλαμάτας καθώς και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, «ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας γεωπόνος Δημήτρης Ηλιόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν στο δήμο συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες για να ελέγξουν και να επέμβουν μέσω της εταιρείας. Η ανάδοχος εταιρεία καθώς και η Επιστημονική Ομάδα Παρακολούθησης, μαζί με τον φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, διαβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών συνεχίζεται κανονικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές της Γιάλοβας και Μεσσήνης».

Παράλληλα προστίθεται ότι «το πρόγραμμα δράσης των συνεργείων είναι καθημερινά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας το οποίο εφαρμόζεται, ελέγχεται και υπογράφεται από τους τοπικούς προέδρους».

Η Αναπτυξιακή καλεί «όσους πολίτες εντοπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κουνουπιών, να απευθύνονται όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης, αλλά κυρίως στα τηλέφωνα 27210 91909 και 27210 96120, και άμεσα υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας θα επισκεφθεί την περιοχή τους».

Καταλήγοντας, μάλιστα, η Αναπτυξιακή... συνιστά στα μέσα ενημέρωσης, «επειδή το θέμα των κουνουπιών είναι σοβαρό (λόγοι όχλησης, δημόσιας υγείας, τουριστικοί κ.λπ.) και δεν προσφέρεται για εύκολο επικοινωνισμό και δημιουργία εντυπώσεων, σε περιπτώσεις καταγγελιών να επικοινωνούν ταυτόχρονα και αυτά με τα παραπάνω τηλέφωνα και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, για να ακούσουν και τις δικές της απόψεις επ’ αυτών».

Σ.Σ.: Οι συστάσεις και οι κρίσεις για... εύκολο επικοινωνισμό, όπως και οι δημόσιες σχέσεις και οι εκατέρωθεν «εξηγήσεις» μεταξύ «παραγόντων», δεν μας αφορούν. Οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν την αγωνία, την ανησυχία και τη διαμαρτυρία των πολιτών. Αν δεν κάνουν κι αυτό... χαθήκαμε.

Εν τω μεταξύ, η χθεσινή σύσκεψη που συγκλήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το ρεπορτάζ μας.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται με έργα, κύριοι, και ο κόσμος την καταλαβαίνει στην πράξη. Ολα τα υπόλοιπα είναι για εντυπώσεις.

Γ.Σ.