Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 16:03

Φωτιά σε σκουπιδότοπο χθες στα Φιλιατρά

Φωτιά σε σκουπιδότοπο χθες στα Φιλιατρά

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον χώρο πίσω από το Αθλητικό Στάδιο Φιλιατρών και δίπλα στο Ειδικό Σχολείο, ο όποιος έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο σκουπιδότοπο.

Αμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους, καταφέρνοντας να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς, ενώ στις προσπάθειες συνέδραμε και σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Τριφυλίας. 

Ετσι, μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Το συμβάν αυτό όμως ανάδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τον συγκεκριμένο χώρο - κάτι το οποίο είχε επισημανθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από το σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο πριν από λίγο καιρό. Ο κ. Ασημακόπουλος είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα από την πλευρά του δήμου για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. 

Στο χώρο αυτό όμως -όπως είχαμε προβάλει και μέσα από ρεπορτάζ της «Ε»- εξακολουθούσαν να αποτίθενται διάφορα υλικά όπως πλαστικά, αδρανή, κλαδέματα δέντρων, χόρτα κ.λπ., με αποτέλεσμα να μετατραπεί μια μεγάλη έκταση σε δεύτερη χωματερή, διατηρώντας μια κατάσταση αρκετών χρόνων που υπήρχε στο σημείο αυτό.

Κ.Μπ.