Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 07:50

Δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού: Απέκλεισαν το έργο για να πάρουν αποζημίωση

Γράφτηκε από τον

Σε συμβολική συγκέντρωση και αποκλεισμό του υπό κατασκευή δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού προχώρησαν χθες το πρωί οι 130 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τα απαλλοτριωμένα κτήματά τους λόγω της κατασκευής του έργου. Μάλιστα τόνισαν πως αυτή είναι μια πρώτη κίνηση και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τηρώντας όπως φαίνεται προς το παρόν στάση αναμονής για τις νέες προφορικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που έλαβαν, ότι σε δέκα μέρες θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Ολα αυτά ενώ το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει εκ νέου. Ωστόσο οι απλήρωτοι ιδιοκτήτες σημειώνουν πως αν δεν πάρουν χρήματα θα οργώσουν τον δρόμο, κάτι που όπως λένε τους είχε πει να πράξουν -αν έμεναν απλήρωτοι- ο ίδιος ο κ. Τατούλης όταν είχε επισκεφθεί την περιχοχή για να τους ενημερώσει τον Μάιο και είχε υποσχεθεί την πληρωμή τους μέχρι τέλος Ιουνίου.

Χαρακτηριστικά, από τους ιδιοκτήτες ο Πολυχρόνης Γεωργιόπουλος σημείωσε: «Είναι μια προειδοποιητική συγκέντρωση των 130 ιδιοκτητών δικαιούχων αποζημίωσης η οποία δεν έχει καταβληθεί ακόμα. Στην συνάντηση που είχαμε τον Μάιο με τον περιφερειάρχη, υπεσχέθη ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους. Είναι τέλος Αυγούστου, κανείς μας δεν έχει πάρει ούτε ευρώ. Πλέον ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκαιο αίτημα μας, δηλαδή την καταβολή των χρημάτων της αποζημίωσής μας, όπως ενημερώθηκε ο κ. περιφερειάρχης στην συνάντηση που είχε μαζί μας το Μάιο μήνα. Εκεί υπεσχέθη ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα και όλοι οι εκλεγμένοι αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι συμφώνησαν σε αυτό - και επιπροσθέτως είπαν πως αν η υπόσχεση του οεριφερειάρχη δεν έχει υλοποιηθεί, "οργώστε τον δρόμο". Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θέλουμε να γίνει το έργο, θέλουμε να πάρουμε τα χρήματά μας και όλα να πάνε καλά. Ομως αν μέχρι τέλος της εβδομάδας δεν έχει υλοποιηθεί η υπόσχεση του περιφερειάρχη και εμείς θα υλοποιήσουμε το μήνυμα των 130. Μιλήσαμε με τον εργολάβο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα απέναντί του, όμως θα συναντηθούμε μαζί του για να τον κάνουμε κοινωνό του προβλήματος και ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε τσαπιά αν δεν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς μας. Η κινητοποίηση γίνεται τώρα που πλέον εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και δώσαμε το περιθώριο στην Περιφέρεια και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τα γεγονότα που έγιναν στην πατρίδα μας. Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας, τα χρήματά μας, θα φυτέψουμε το μέρος της περιουσίας μας που έχει καταπατηθεί από το δρόμο».

Ο Γιώργος Γουρδουβέλης σημείωσε: «Τα χρήματα αυτών που πήραν το 60%, δηλαδή το υπόλοιπο 40%, έχει κατατεθεί στο Παρακαταθηκών και Δανείων, και οι 130 που είμαστε εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ. Μα περιπαίζουν τόσο πολύ που μας εξαναγκάζουν να προβούμε σε ενέργειες τις οποίες δεν θέλουμε. Δεν είναι δυνατό 9 χρόνια να μην παίρνουμε ούτε ένα ευρώ από την έκταση που δήθεν μας έχουν απαλλοτριώσει. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Η Φαίδρα Γιαννακοπούλου τόνισε: «Μου έχουν κόψει το χωράφι στη μέση, 150 ρίζες ελιές, περιμένουμε να πληρωθούμε. Μας έχουν υποσχεθεί ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας αλλά δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσει κανείς να τελειώσει τον δρόμο αν δεν πληρωθούμε, αυτό είναι αυτονόητο. Νιώθουμε ότι έχουμε εξαπατηθεί. Κατά τη γνώμη μου ευθύνονται από την Περιφέρεια, που μας διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα μας θα τα πάρουμε. Μας είχε πει ο κ. Τατούλης ότι τέλος Ιουνίου θα πάρουμε τα χρήματά μας. Ο δήμος μάς στηρίζει σε ό,τι αποφάσεις πάρουμε, με λόγια, δεν υπάρχουν έργα. Χθες το βράδυ μας είπε ότι αύριο ίσως μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό. Αυτό ακούμε εδώ και 9 χρόνια».

Η Αννα Ανδρώνη από την πλευρά της είπε: «Θα συμπεριφερθούμε με την ίδια αλητεία που μας συμπεριφέρονται. Δηλαδή θα κλείσουμε το δρόμο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να αποτραπεί το έργο αν δεν αποζημιωθούμε».

Ο Νικόλαος Γεωργακόπουλος επισήμανε: «Μου έχουν κόψει ένα κομμάτι 8 στρέμματα και τώρα ξανασημαδεύουν για να ξανακόψουν. Χωρίς να ρωτήσουν βάζουν παλούκια. Ούτε τα λεφτά μάς έχουν δώσει, μας έχουν κοροϊδέψει. Το έργο το θέλουμε στην περιοχή καθώς θα αξιοποιηθεί - αλλά και εμείς να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλουν».

Κ.Μπ.