Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 16:19

Εκδήλωση μνήμης στο Κρυονέρι Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον πεσόντα στην Κύπρο δεκανέα καταδρομών Παναγιώτη Γιαννόπουλο πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο Κρυονέρι Τριφυλίας, το χωριό καταγωγής του, όπου βρίσκεται το μνημείο με την προτομή του, για να θυμίζει σε όλους τη θυσία και τη γενναιότητά του.

Χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε και την επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Κοπανακίου Παναγιώτης Παχής, η προϊσταμένη του Λ.Σ. Κυπαρισσίας Βασιλική Κάσση, η εκπρόσωπος της Τ.Κ. Κρυονερίου Ευγενία Χονδρού, ο Ηλίας Γιαννόπουλος αδελφός του δεκανέα Παναγιώτη Γιαννόπουλου εκ μέρους της οικογένειας, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ξάδελφος του αγνοουμένου στην Κύπρο Παναγιώτη Ηλιόπουλου, εκ μέρους του Συλλόγου Κομάντο Κύπρου 1974  ο Σωτήρης Κικής,  από το Σύλλογο Αγνοουμένων ο αδελφός του αγνοούμενου Βαγγέλη Ζαχαρέα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ο Δημήτρης Σινάνης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέργας ο Παναγιώτης Χειλάς. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Σάββας Καλεντερίδης που αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα της Κύπρου, εκθειάζοντας τη γενναιότητα όσων πολέμησαν αλλά και έχασαν τη ζωή τους εκεί.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Βασίλης Παπαθεοδοσίου και Σπύρος Χρονόπουλος, και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.

Κ.Μπ.