Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:03

Προτάσεις διατελεσάντων προέδρων κοινοτήτων

Προτάσεις διατελεσάντων προέδρων κοινοτήτων

Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, καθώς και τη συνεργασία όλων των κομμάτων προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διατελούντων και Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: "Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διατελούντων και Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων (Π.Ο.ΔΙ.ΠΡΟ.Κ.) έχοντας ασκήσει διοίκηση από 4 μέχρι και περίπου 30 χρόνια, με εναλλασσόμενες κυβερνήσεις, έχουμε ζήσει και ζούμε τα προβλήματα στις πρώην κοινότητές μας δηλαδή στο συνόλο της Ελληνικής Επικράτειας και έχουμε την υποχρέωση να γνωρίσουμε στην κυβέρνηση τις ανάγκες και τα αιτήματα του ελληνικού λαού. 

Και το πράξαμε απευθυνόμενοι με την από 7 Αυγούστου 2015 επιστολή μας προς την Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Α.Ε. του Πρωθυπουργού και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων - δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Κατά τις προεκλογικές εκστρατείες τα κόμματα υπόσχονται πολλά αλλά ποτέ δεν αναφέρονται στα ουσιώδη αιτήματα όλων των τάξεων του λαού.

Εμείς, όμως, έχουμε υποχρέωση να γνωρίσουμε τα αιτήματα αυτά του Ελληνικού λαού στα πολιτικά κόμματα και ζητάμε την δέσμευσή τους για: 1. Την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του ελληνικού λαού που είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. 2. Την συνεργασία, μετά τις εκλογές, όλων των κομμάτων προκειμένου να βγάλουν την Ελλάδα  από τον γκρεμό και να οδηγήσουν  την χώρα στην ανάπτυξη – οι διακομματικές διαφορές να μείνουν για αργότερα.

Για το ΔΣ: ο πρόεδρος Ρισβάνης Αριστείδης, ο γεν. γραμματέας Αλαφοστέργιος Αθανάσιος".