Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 14:28

Απλήρωτοι από πέρυσι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Η αντιπυρική περίοδος 2011 έχει ξεκινήσει από 1 Μαΐου, και 120 συνάδελφοι που εργάζονται στην  Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης παραμένουν απλήρωτοι από περσινά δεδουλευμένα. Περίπου είκοσι χιλιάδες ευρώ είναι συνολικά τα χρωστούμενα.
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες καλούνται και αυτό το καλοκαίρι να δώσουν μάχες στα μέτωπα των πυρκαγιών με το κουράγιο τους, και την όρεξη τους να βρίσκονται στο μηδέν για το λόγο ότι:
Οι 8μηνες  συμβάσεις μας περικόπηκαν  και πέρσι έγιναν 7μηνο και φέτος 6μηνο.
Δουλεύουμε ενάμιση μήνα τώρα και είμαστε απλήρωτοι. Και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούμε.
Έχουμε φτάσει σε σημείο οι συνάδελφοι να μην έχουν χρήματα να βάλουν καύσιμα στο αυτοκίνητο τους να πάνε στην Υπηρεσία τους για εργασία.
Δεν έχουν εγκριθεί ακόμη  ώρες για Κυριακές, νυχτερινά υπερωρίες και εκτός έδρας.
Αρκετοί συνάδελφοι πήγαν εκπαιδεύτηκαν πέρσι στην Αθήνα για την ομάδα μοτοσικλετιστών «Ήφαιστος» και δεν τους έχουν ακόμη πληρωθεί  τα οδοιπορικά ενώ η ομάδα αυτή δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.
Η προκήρυξη για εργασιακή μας αποκατάσταση  αντί να είχε βγει όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 15 Μαΐου, τώρα έχουμε φτάσει ένα μήνα μετά και ο φάκελος ξεκουράζετε  στα συρτάρια του Ραγκούση
1900 συνάδελφοι μας είναι εκτός νομοσχεδίου χωρίς κανείς να δεσμεύετε για εργασία για αυτούς στο μέλλον. 
Τα Μέτρα Ατομικής προστασίας δεν μας χορηγούνται όπως προβλέπετε εργαζόμαστε με φόρμες που ήταν χορηγία της Alpha bank εδώ και τέσσερα χρόνια.
Το καλοκαίρι προειδοποιούμε θα είναι αρκετά θερμό, η υπομονή μας έχει φτάσει στα  όρια της, δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την εξαθλίωση και κοροϊδία .
Δεν φταίμε εμείς, και ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος που η χώρα έφτασε σε αυτό το χάλι.
Χτεσινό  δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χτες  αναφέρει ότι είμαστε πανέτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο 2011. Όμως εκτός από όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, τα περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα φέτος είναι καθηλωμένα  στις Υπηρεσίες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση.
Η ομοσπονδία μας και τα 37 προεδρεία των πρωτοβάθμιωνπανελλαδικά σωματείωνέχουμε  αποφασίσει να ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις μας με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23 Ιουνίου στην  Αθήνα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ


NEWSLETTER