Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 20:09

Απάντηση του “Μορέα” για την πλημμύρα στην Αιθαία 

Απάντηση του “Μορέα” για την πλημμύρα στην Αιθαία 

Δεν ευθύνεται το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων του αυτοκινητοδρόμου για τις πλημμύρες σε κτήματα στην περιοχή της Αιθαίας.

Αυτό επισημαίνει ο Ι. Δημητρόπουλος, διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του "Μορέα", απαντώντας σε χθεσινό μας δημοσίευμα με τίτλο "Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία". 

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας», όπως υποστηρίζει, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 27/11/2015 ειδοποιηθήκαμε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για συσσώρευση ομβρίων υδάτων σε κτήματα στην περιοχή μεταξύ Ανθειας και Θουρίας. Αμεσα, κινητοποιήθηκε προσωπικό της εταιρείας μας και διενήργησε αυτοψία στην εν λόγω περιοχή. Από την αυτοψία προέκυψε ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή του συστήματος αποχέτευσης των ομβρίων του αυτοκινητοδρόμου, πόσω μάλλον μη ορθή λειτουργία του, η οποία να συνέτεινε στη συσσώρευση υδάτων σε παρακείμενες του παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητοδρόμου ιδιοκτησίες στην περιοχή της Αιθαίας. Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε την ίδια μέρα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία μας για την άμεση ανταπόκρισή της».