Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 14:47

Μεσσήνια εκπαιδευτικός στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου

Μεσσήνια εκπαιδευτικός στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου

Πολύ θετικά σχόλια έχει αποσπάσει μέχρι τώρα για την δράση του το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου στη Ζαχάρω, "ψυχή" του οποίου είναι η Καλαματιανή Κυριακή - Μαρία Καραγγελή εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. 

Το ΚΝΓ είναι για εκείνη το σύνολο των σκέψεων, των γνώσεων και των ιδανικών, από τη σκοπιά μιας εκπαιδευτικού. Είναι το όνειρο ζωής και το ιδανικό που μπορεί να ζήσει κάποιος, όπως εξηγεί. "Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που υπερήφανα υπηρετώ, δεν είναι για μένα ένα κοπιαστικό επάγγελμα! Αντίθετα, θεωρώ πως αποτελεί για μένα ένα δώρο και μια ευλογία που κατάφερε να με βελτιώσει ως άνθρωπο και να ξυπνήσει μέσα μου όλα τα θετικά μου συναισθήματα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη συναναστροφή με τα μικρά παιδιά" δηλώνει!

Οσον αφορά το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου, υπάρχουν ήδη σε λειτουργία τα ακόλουθα τμήματα: Τμήμα Εκμάθησης Κιθάρας και Ιστορίας της Μουσικής, Τμήμα Εκμάθησης Μπουζουκιού, Τμήμα Εκμάθησης Λαούτου, Τμήμα Χορωδίας, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Τμήματα Αθλητικών Δραστηριοτήτων, Τμήμα Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης, Τμήμα Εκμάθησης Σκακιού.

Επίσης λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα: σεμινάρια – βιβλιοπαρουσιάσεις και επιμορφωτικές προβολές. 

"Ολες οι δράσεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες με βάση αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια. Υπάρχουν πολλές δράσεις και δεξιότητες, οι οποίες προσφέρουν στα παιδιά πολλαπλά οφέλη και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν μέσα στο σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα" συνεχίζει.

"Ξεκινώντας από τα Τμήματα Εκμάθησης Μουσικών Οργάνων και Χορωδιακού Τραγουδιού, πρέπει να πούμε πως η μουσική καλλιεργεί τις κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Επιπλέον, διδάσκει πειθαρχία και αυτοέλεγχο. Το Τμήμα Εκμάθησης Σκάκι έχει να προσφέρει πολλά  μιας και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, την αναλυτική σκέψη καθώς και την κριτική σκέψη. Ειδικά για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου το σκάκι βοηθά στην ανάπτυξη επίκτητων μαθησιακών ικανοτήτων. Οσον αφορά τα Τμήματα Αθλητικών Δραστηριοτήτων αξίζει να αναφερθεί πως με αυτά περιορίζεται σημαντικά ο χρόνος που περνά το παιδί μπροστά στην τηλεόραση ή στην οθόνη του υπολογιστή και ο χρόνος αυτός αντικαθίσταται από σωματική δραστηριότητα και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και  τον αυτοσεβασμό" καταλήγει η Καλαματιανή εκπαιδευτικός.

Η Κυριακή - Μαρία Καραγγελή είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ειδικής Εκπαίδευσης. Εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί το μπλογκ του ΚΝΓ.

Γ.Σαρ.