Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 14:06

Πατέρας καταλογίζει ευθύνες σε γιατρούς για το θάνατο της κόρης του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πατέρας καταλογίζει ευθύνες σε γιατρούς για το θάνατο της κόρης του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ευθύνες σε γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας καταλογίζει με καταγγελία του ο Γιώργος Φωτεινός, από τη Βαλύρα, για τον απρόσμενο θάνατο της 29χρονης κόρης του Κωνσταντίνας, για τις οποίες η πρόεδρος του Σωματείου Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Εφη Γεωργιοπούλου επιφυλάχθηκε χθες να απαντήσει. Μας διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει σήμερα, αφού ενημερωθεί για το περιστατικό και την καταγγελία και θα απαντήσει υπεύθυνα ως Δ.Σ. του Σωματείου.

Σε δήλωση - καταγγελία του ο πρώην πρόεδρος και νυν γ.γ. του Αστέρα Βαλύρας Γ. Φωτεινός εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι από τους συγγενείς και φίλους του, κύρια από την αθλητική οικογένεια της Μεσσηνίας, συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του στο βαρύ πένθος, για τον πρόωρο χαμό της αγαπημένης τους κόρης Κωνσταντίνας, η οποία, όπως επισημαίνει, «έφυγε από αμέλεια κάποιων ιατρών που εφημέρευαν στα Επείγοντα Περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έδωσαν εξιτήριο στην 29χρονη κόρη μας, που υπέφερε από φρικτούς πόνους στο κεφάλι, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να υποστεί εγκεφαλικό ανεύρυσμα, που την κράτησε σε κώμα για δύο εβδομάδες στην Εντατική Μονάδα του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ελπίζω, η κόρη μας να είναι το τελευταίο θύμα, που πέθανε τόσο πρόωρα πριν συμπληρώσει τα 30 της χρόνια, από εγκληματική αμέλεια κάποιων ιατρών που εφημέρευαν τη συγκεκριμένη μέρα που διακομίστηκε η κόρη μας, στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου Καλαμάτας».

Ο Γ. Φωτεινός ζητάει «ένα μεγάλο συγγνώμη από το νυν δραστήριο πρόεδρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο και από το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά το δικό του αγώνα για την νοσηλεία και φροντίδα των Μεσσήνιων συμπατριωτών μας και όχι μόνο, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και κρατάει στο ύψος του τις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στα κορυφαία της χώρας μας».