Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 14:27

Σε επιφυλακή η Αρκαδία για την επικείμενη κακοκαιρία

Σε επιφυλακή η Αρκαδία για την επικείμενη κακοκαιρία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, με την αξιοποίηση του συνόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού του, καθώς και με τη συνδρομή ιδιωτών, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου, ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα προβλήματα που ενδεχομένων προκύψουν από το κύμα του χιονιά, που αναμένεται να ενσκήψει και στο νομό Αρκαδίας.

 

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα είναι στη διάθεση των δημοτών ο τηλεφωνικός αριθμός 2713600407 στον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν εάν παραστεί ανάγκη, ενώ ακόμα, ο Δήμος θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, για παν ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα που έχει μισθώσει ο Δήμος είναι έτοιμα να παρέμβουν άμεσα, ανά Δημοτική Ενότητα, εάν αυτό απαιτηθεί, και σημείωσε ότι σε σχέση με πέρσι υπάρχουν περισσότερα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ο κ. Παπαδημητρίου προσέθεσε ότι ο Δήμος έχει αναλάβει την ευθύνη και το κόστος διαχείρισης του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας και θα διατηρηθεί ανοιχτός και καθαρός.

Επίσης, ανέφερε ότι ο Δήμος διαθέτει αυτή τη στιγμή 50 τόνους αλάτι και έχει στείλει ήδη αρκετές ποσότητες στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, ώστε να τις διαχειριστούν οι πρόεδροι για την κάλυψη άμεσων αναγκών, ενώ στην Τρίπολη, από αύριο το πρωί, θα υπάρχει αλάτι στον προαύλιο χώρο όλων των εκκλησιών της πόλης, προκειμένου να προμηθευτούν οι πολίτες για τις αυλές των σπιτιών και των πεζοδρομίων.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Τρίπολης, να αποφύγουν τη στάθμευση των οχημάτων τους σε στενά και γωνίες, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων που θα έχουν επιφορτιστεί με τον αποχιονισμό των δρόμων.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος τόνισε ότι η περιφέρεια διαθέτει 400 τόνους αλάτι, ενώ έχει γίνει διασπορά αλατιού και μεγάλου αριθμού μηχανημάτων εκχιονισμού και «αλατιέρες», ανά δήμο, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Πελοπόννησο τις νυχτερινές ώρες απόψε και ως το ξημέρωμα.

Ο κ. Γιαννακούρας υπογράμμισε ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοικτοί, αλλά σε κάθε περίπτωση ζήτησε οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για να τις χρησιμοποιήσουν εάν χρειαστεί. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους, να επισκεφθούν την Αρκαδία και να ζήσουν την Πρωτοχρονιά μοναδικές εμπειρίες στη μυθική ορεινή Αρκαδία.

Διαβάστε τις οδηγίες του Μορέα για όσους κινηθούν αυτές τις ημέρες στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

ΑΠΕ-ΜΠΕ