Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 09:58

Μεσσήνιοι στα γυρίσματα ταινίας στο αεροδρόμιο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι στα γυρίσματα ταινίας στο αεροδρόμιο (βίντεο-φωτογραφίες)

"Πλατεία Αμερικής" θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Γιάννη Σακαρίδη, γυρίσματα της οποίας έγιναν χθες από το πρωί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος". 

Το κάλεσμα είχε δοθεί από την προηγούμενη ημέρα, μέσω Δήμου Καλαμάτας και Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA: 21, για συμμετοχή κομπάρσων από την πόλη. Οντως ο κόσμος ανταποκρίθηκε, και χτες τουλάχιστον 50 άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. Οι συντελεστές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι, τόσο από τη συνεργασία με τους ανθρώπους του αεροδρομίου όσο και από τους κομπάρσους. 

Η ταινία έχει σπονδυλωτό σενάριο, το οποίο έχει γράψει ο Γιάννης Σακαρίδης που είναι και ο παραγωγός. Αυτή είναι η 2η μεγάλου μήκους ταινία του, μετά το "Wild duck". Αφορά το προσφυγικό ζήτημα και το trafficking ανθρώπων από εμπόλεμες χώρες. 

Στα χτεσινά γυρίσματα πρωταγωνιστής ήταν ο Ελληνοϊρανός ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι. Η κάμερα ακολουθεί τον ήρωα στην προσπάθειά του να ταξιδέψει από τη Συρία στη Γερμανία, μέσω Καλαμάτας. Στο φιλμ θα δούμε 3 ιστορίες, με επίκεντρο την Αθήνα. Ο θεατής θα παρακολουθήσει τα σημεία από τα οποία γυρνάει ο Τάρεκ με την κόρη του, καθώς και τους ανθρώπους που συναναστρέφεται σε αυτό το αγωνιώδες ταξίδι. 

Την κόρη του κ. Κουκαλάνι στην "Πλατεία Αμερικής" υποδύεται η μικρούλα Δωροθέα Μαριάμ Howlader από τη Ρουμανία. Οι συντελεστές την ανακάλυψαν μέσω μαθημάτων χορού… Bollywood, όπως είπε η μητέρα της στην "Ε"!

Στην "Πλατεία Αμερικής" θα δούμε όλα όσα έζησε η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, αυτό το χρόνο, με τα Κέντρα Κράτησης - Φιλοξενίας, όπως είπε ο Βασίλης Κουκαλάνι: «Είναι μια δυνατή ματιά πάνω στην κατάσταση, είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχω. Την ταινία μάλλον θα τη δείτε του χρόνου, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε Φεστιβάλ», δήλωσε. Ο ίδιος έχει επισκεφτεί ξανά τη Μεσσηνία, για διακοπές στη Στούπα και στην Καρδαμύλη. Μάλιστα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Καλαματιανή ηθοποιό Γιώτα Μηλίτση σε ταινίες αλλά και στην Επίδαυρο. 

Ο Γιάννης Σακαρίδης σημείωσε πως έχει οικογενειακούς δεσμούς με την Καλαμάτα, γι' αυτό και την επέλεξε. Ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τα ΜΜΕ που βοήθησαν στην υλοποίηση των γυρισμάτων, τα οποία θα διαρκούσαν μία μέρα. «Ελπίζουμε η παγκόσμια πρεμιέρα να γίνει σε ένα μεγάλο φεστιβάλ. Στο φιλμ παίζουν ακόμη οι Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Θέμις Μπαζάκα, ο Ερρίκος Λίτσης και Αλέξανδρος Λογοθέτης. Θα δείτε όλες τις φυλές… είναι μια πολυπρόσωπη ταινία. Τη μουσική θα την επιμεληθεί ο Μίνως Μάτσας, και ο Γιαν Φόγκελ θα είναι στη φωτογραφία» μας ενημέρωσε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: 

«Ο ελληνικός κινηματογράφος σήμερα αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, όλα τα επαγγέλματα. Οι άνθρωποι δουλεύουν πιο πολύ, για λιγότερα χρήματα. Οι ελληνικές ταινίες πάνε πολύ καλά στο εξωτερικό, και πιστεύω πως σιγά σιγά θα κερδίσουν και το κοινό της χώρας μας. Κάποια στιγμή ευελπιστώ να σταματήσει ο διαχωρισμός εμπορική - καλλιτεχνική ταινία».


NEWSLETTER