Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 14:42

Σε απεργιακούς ρυθμούς και η Τριφυλία 

Εκδήλωση ενημέρωσης του εμπορικού κόσμου της Τριφυλίας, εν όψει του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το βράδυ στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο των Φιλιατρών, με κεντρικό ομιλητή τον Ηλία Παυλίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, αντιδρώντας οι έμποροι της Τριφυλίας αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την πιο πάνω ημέρα, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ.

Την ίδια ημέρα, εξ άλλου, προγραμματίζουν συγκέντρωση από τις 11.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου της Κυπαρισσίας (στα Επιπλα Λουδάρου), ενώ παράλληλα οργανώνουν και τη μετάβασή τους με λεωφορεία στην Αθήνα για να μετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 4 του μήνα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας, καλεί τα μέλη του να μετάσχουν στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, αλλά και στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στην Αθήνα, η μετάβαση στο οποίο θα γίνει σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, αλλά και άλλους φορείς της Τριφυλίας.

Τέλος, με άλλη ανακοίνωση, ο Σύλλογος Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κάνει γνωστό ότι τα φροντιστήρια θα μείνουν κλειστά την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Ιανουαρίου.