Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 08:23

Παραδόθηκε ο 33χρονος του μπλόκου της Βελιγοστής

Γράφτηκε από την

Παραδόθηκε χθες το πρωί στην Εισαγγελία Καλαμάτας ο 33χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο, ο οποίος φέρεται από την Αστυνομία ότι κουβαλούσε μια μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χασίς και γι' αυτό δεν σταμάτησε τα ξημερώματα στις 17 Ιανουαρίου σε μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση κατά της Αρχής και διακίνηση ναρκωτικών. Χθες με τη συνοδεία του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου παραδόθηκε και θα απολογηθεί αύριο στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Καλαμάτας. Θυμίζουμε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του, ένας 55χρονος οδοντοτεχνίτης και ένας 38χρονος από την Αμφιθέα, μετά την απολογία τους τρεις μέρες μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι επιχείρησε να σκοτώσει τους αστυνομικούς που του έκλεισαν το δρόμο στα διόδια της Βελιγοστής, επειδή είχαν πληροφορίες ότι μετέφερε ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν πυροβόλησαν τις ρόδες της ΒΜW που οδηγούσε, αλλά αυτός κατόρθωσε με σκασμένα λάστιχα να φτάσει ως το Λεοντάρι. Στη συνέχεια φέρεται ότι επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του 38χρονου από την Αμφιθέα, αλλά λίγη ώρα αργότερα έπεσαν πάνω σε αστυνομικό μπλόκο στο Λεοντάρι, κι αυτός πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε στο δάσος, ενώ ο άλλος συνελήφθη. Οι αστυνομικοί νωρίτερα είχαν συλλάβει τον 55χρονο ως “προπομπό” της ΒΜW. Οι φερόμενοι ως συνεργοί του αυτοκινητιστή αρνούνται πάντως τις κατηγορίες. Ο οδοντοτεχνίτης αρνείται ότι καν τον γνωρίζει.

Ν.Κ.