Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 15:31

Εντονες διαμαρτυρίες και... εκπόνηση σχεδίου για τα αδέσποτα γελάδια στον Ταΰγετο (βίντεο)

 

Τον τρόπο με τον οποίο θα μαζέψουν τα αδέσποτα γελάδια θα σχεδιάσουν οι κάτοικοι του Ταϋγέτου σε συνεργασία με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Σταύρου. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτή τη λύση, έφτασε χθες η ώρα 1.30 το μεσημέρι - ενώ οι κάτοικοι μαζί με τους προέδρους των χωριών και εκπροσώπους συλλόγων είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια από τις 10 το πρωί. 

Μετά από πολλές εντάσεις, φωνές και απειλές, οι πρόεδροι Λαδά Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αρτεμισίας Νικήτας Σάλμας και ο Γιώργος Τσούκλερης εκπρόσωπος του συλλόγου «Οι φίλοι του Ταϋγέτου» μπήκαν τελικά στον εισαγγελέα. Οπως είπε μετά στους δημοσιογράφους ο κ. Αντωνόπουλος, ο εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει προσωπικά το θέμα και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθεί εκ νέου στο γραφείο του με μια ομάδα που θα προτείνει ο πρόεδρος του Λαδά. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις για το τι θα προτείνει η ομάδα αυτή, αλλά και το πότε θα γίνει η νέα συνάντηση, δεν δόθηκε σαφής απάντηση. Μάθαμε μόνο ότι η ομάδα θα αποτελείται από 5 άτομα που θα σχεδιάσουν, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα, την απομάκρυνση των αδέσποτων βοοειδών. 

 

Νωρίτερα στους διαδρόμους της εισαγγελίας Πρωτοδικών οι περίπου 40 συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν αναφορά, όπως η αντεισαγγελέας Μαρία Κωλέττη τους συνέστησε. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν και ζητούσαν να μαζέψουν τα γελάδια, εξαπολύοντας απειλές ότι θα πάρουν τα όπλα - ενώ έξω από το γραφείο της αντεισαγγελέα αστυνομικοί φύλαγαν την πόρτα. Κινητοποιήθηκε μέχρι και η Ασφάλεια Καλαμάτας, η ΔΙΑΣ και αστυνομικοί του τοπικού τμήματος. Χρειάστηκε μάλιστα η προσωπική παρέμβαση του διευθυντή της Ασφάλειας Βασίλη Τσιγαρίδη, για να πέσουν οι τόνοι και να συνεχιστεί ο διάλογος, όταν σε μια στιγμή ο πρόεδρος του Λαδά άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω από το γραφείο της αντεισαγγελέα φωνάζοντας. Απέξω επικρατούσε το αίσθημα ότι τους κοροϊδεύουν, καθώς όλες οι προηγούμενες αναφορές τους κατέληξαν στο αρχείο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

 

Ν.Κ.