Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 16:21

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό σήμερα στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό σήμερα στην Καλαμάτα

Ηχηρό «όχι» στο νέο ασφαλιστικό μέσα από τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, καλούνται να δώσουν όλες οι επαγγελματικές τάξεις.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και σε αυτό συμμετέχουν η Ομοσπονδία ΕΒΕΣ, η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Εκπρόσωποί τους έδωσαν χθες στο Εργατικό Κέντρο συνέντευξη Τύπου, προσκαλώντας όλους τους φορείς και τα σωματεία στο νομό να υψώσουν μαζί τους φωνή αντίστασης.    

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Κανέλης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ανέργους να δώσουν μαζικό αγωνιστικό "παρών" στο συλλαλητήριο, για να δώσουν έτσι το μήνυμα ότι το ασφαλιστικό δεν θα περάσει. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης ενός μαζικού κινήματος αντίστασης και τόνισε ότι μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της χώρας και θα απαλλαγούν οι πολίτες από τα δεινά των μνημονίων. 

Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Νικολίνα Λέκκα αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλες οι κοινωνικές ομάδες. Ενώ, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εγκυμοσύνη και το μεγάλωμα των παιδιών, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, και κατήγγειλε ότι κάποιες απολύονται γιατί μένουν έγκυες. Χαιρετισμό νωρίτερα για την "Γιορτή της Γυναίκας" είχε απευθύνει και ο Γιώργος Κανέλης.

Ο γραμματέας της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Γιάννης Ανδρουλιδάκης είπε ότι οι καθηγητές συμμετέχουν και εργάζονται για την επιτυχία του συλλαλητήριου. Σημείωσε ακόμα ότι η συμμετοχή στη διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό θα είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχιση του αγώνα για να μην ψηφιστεί. Και τόνισε πως ήρθε η ώρα η κοινωνία να απασφαλίσει με αφορμή το ασφαλιστικό και να πει "φτάνει πια".

Ο Δημήτρης Πράττης, οργανωτικός γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας χαρακτήρισε το ασφαλιστικό της κυβέρνησης "Αρμαγεδώνα" για την κοινωνία. Και προσκάλεσε όλους να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές με τη συμμετοχή τους. Προανήγγειλε τέλος νέα συλλαλητήρια και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων για να μην περάσει -όπως είπε- η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Περικλής Ξηρογιάννης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας τόνισε ότι ο σύλλογος είναι από την αρχή των μνημονίων στο πλευρό όλων των τάξεων και υπενθύμισε ότι έχει προσβάλει νομικά το πρώτο μνημόνιο. Είπε ακόμα ότι το ασφαλιστικό είναι ένα «κρυμμένο φορολογικό» και ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει από τους επαγγελματίες χρήματα, τα οποία όμως δεν έχουν για να δώσουν. Προειδοποίησε δε πως όλο αυτό θα λειτουργήσει ως ντόμινο και το κράτος, αφού οι επαγγελματίες και οι επιστήμονες θα οδηγηθούν στην ανεργία, δεν θα έχει από πού να εισπράξει φόρους με αποτέλεσμα να μην έχει να δώσει μισθούς και συντάξεις.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Μεσσηνίας είπε ότι τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς του νομού. Πρόσθεσε πως το επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι συνέχεια των μέτρων και πρακτικών που κάθε άλλο παρά ευνόησαν την κοινωνία και τους εργαζόμενους. 

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Ολγα Θεοδώρου και ο τ. πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Θόδωρος Μπαζίγος. 

Ν.Κ.