Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 02:35

Προβλήματα στην κυκλοφορία από τη μεταφορά της τουρμπίνας

Γράφτηκε από την

Με έντονα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και συχνή διακοπή της κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στην Τσακώνα η μεταφορά της γιγαντιαίας τουρμπίνας που ξεκίνησε χθες από την Καλαμάτα, με προορισμό τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Τσακώνα - Παραδείσια - παράκαμψη πριν τη Μεγαλόπολη στο 40ό χλμ. της εθνικής οδού Καλαμάτας - Τρίπολης, με κατάληξη στο εργοτάξιο της ΔΕΗ όπου θα κατασκευαστεί η μονάδα φυσικού αερίου. Η διαδρομή αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, οι οδηγοί θα πρέπει να οδηγούν με σύνεση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τροχονόμων, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Η ειδική μεταφορά ξεκίνησε χθες στις 4 το απόγευμα από τη Νέα Είσοδο Καλαμάτας με νταλίκα συνολικού μήκους 85 και πλέον μέτρων, με δυο τράκτορες να σύρουν το συρμό. Σήμερα πρόκειται να προστεθούν ακόμα 3 τράκτορες προκειμένου να τραβούν το βαρύ φορτίο στις στροφές της Τσακώνας, ενώ ακόμα ένα όχημα σπρώχνει το συρμό. Το συνολικό βάρος του συρμού υπολογίζεται άνω των 700 τόνων.

Το όριο ταχύτητας της ειδικής μεταφοράς υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα ανά ώρα. Χθες ωστόσο χρειάστηκε πάνω από μια ώρα για να διανυθεί η απόσταση από το οικόπεδο-αποθήκη της εταιρείας στη Νέα Είσοδο μέχρι τη γέφυρα του ΟΣΕ. Στη γέφυρα το φορτίο πέρασε στην… τρίχα και χρειάστηκε να κατέβει μέχρι το οδόστρωμα το τμήμα της νταλίκας όπου μεταφέρεται η τουρμπίνα. Ανάλογη διαδικασία επρόκειτο να ακολουθηθεί και στις άλλες γέφυρες μέχρι την Αλλαγή, όπου είχε προγραμματιστεί να παραμείνει μέχρι τα χαράματα ο συρμός.

Στη χθεσινή επιχείρηση συνέβαλαν συνεργεία της Τροχαίας Καλαμάτας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με γερανοφόρα οχήματα για την απομάκρυνση των καλωδίων από τα σημεία που πέρασε η νταλίκα. Σήμερα θα συνδράμουν στη μεταφορά αστυνομικοί της Τροχαίας Αρκαδίας και συνεργεία της ΔΕΗ από τη Μεγαλόπολη.

 

Κ.Δ.