Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 17:02

Περιφορά του Επιταφίου και κάψιμο του Ιούδα στο Μάραθο

Περιφορά του Επιταφίου και κάψιμο του Ιούδα στο Μάραθο

Πόλος έλξης θα είναι και φέτος ο Μάραθος για τους επισκέπτες του Πάσχα, καθώς ο παραδοσιακός εορτασμός και τα δρώμενα που γίνονται στην περιοχή προσελκύουν το ενδιαφέρον. 

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Μεγάλη Παρασκευή, θα γίνει η εντυπωσιακή περιφορά του Επιταφίου, διά θαλάσσης. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η έξοδος του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα γίνει με κατεύθυνση το λιμάνι και από εκεί θα μπει σε καΐκι, το οποίο συνοδεία και άλλων σκαφών, με αναμμένες φωτοβολίδες και βεγγαλικά, θα φτάσει στην κεντρική προκυμαία και από εκεί στην εκκλησία. Ολα αυτά σε μια μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα σκάφη συνοδείας και με πλήθος κόσμου που συγκεντρώνεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού.

Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Ιούδα που γίνεται μετά την Ακολουθία της Αγάπης. Οπως έχει προγραμματιστεί, η εκδήλωση φέτος θα αλλάξει χώρο και αντί για το λιμάνι θα γίνει στο θαλάσσιο χώρο, μπροστά από τον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού, στις 7 το απόγευμα. 

Κ.Μπ.