Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 17:05

Διπλές απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Διπλές απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου (βίντεο)

Διπλές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για την 48ωρη απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται στην Βουλή, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη στις 10.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης και μισή ώρα αργότερα έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού.

Οι ομιλίες και στις δύο συγκεντρώσεις επικεντρώθηκαν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου έκαναν λόγο για «ασφαλιστική φορολογία», που ξεθεμελιώνει την κοινωνική ασφάλιση κι αποβαίνει σε βάρος όλων των εργαζομένων.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες στο κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκαν στη θέση Αϊ Θανάσης, δίπλα στις φυλακές της Τρίπολης, όπου την Πρωτομαγιά του 1944 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής σκότωσαν σαράντα πατριώτες.

Αρχικά, έφτασε η πορεία του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι τέλεσαν τρισάγιο και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αντιστασιακών και λίγο μετά, στο σημείο έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου κι αυτοί κατέθεσαν στεφάνια και στο μνημείο των εκτελεσθέντων με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949, που βρίσκεται παραπλεύρως στον ίδιο χώρο.

Στην Καλαμάτα είχαμε, επίσης, δύο συγκεντρώσεις, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο η μια και του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες που κατέληξαν στο λιμάνι, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των λιμενεργατών που φονεύθηκαν στις 9 Μαΐου το 1934.

Να σημειώσουμε ότι το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ απέκλεισε την είσοδο στο σούπερ μάρκετ ΑΒ, ενώ στις 11.30 περίπου κι ενώ έφτασε η πορεία στο λιμάνι, κατευθύνθηκαν στο Jumbo, όπου ζήτησαν από τον υπεύθυνο να κλείσει το κατάστημα. Έγιναν κάποιες συζητήσεις και στη συνέχεια κάλεσαν από τα μεγάφωνα να αποχωρήσουν οι λιγοστοί πελάτες κι εργαζόμενοι που ήταν μέσα και το πολυκατάστημα έκλεισε.

Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Καποδίστρια και μετά την ομιλία έγινε πορεία γύρω από την πλατεία. Μια συγκέντρωση έγινε από το ΠΑΜΕ και στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Στην Κόρινθο, είχαμε δύο συγκεντρώσεις, μια από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ στο χώρο του εργοστασίου της παλαιάς Σωληνουργίας, ενώ στην κεντρική πλατεία, στα Περιβολάκια, έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER