Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 19:03

Προβλήματα σε πτήσεις από Καλαμάτα από την κακοκαιρία

Προβλήματα σε πτήσεις από Καλαμάτα από την κακοκαιρία

Προβλήματα και καθυστερήσεις στις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε προχθές Σάββατο απόγευμα την περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η πτήση τσάρτερ της Transavia από το Αμστερνταμ, που κανονικά φθάνει στις 7 το απόγευμα, υποχρεώθηκε λόγω της κακοκαιρίας πάνω από την Καλαμάτα να προσγειωθεί προσωρινά στην Πρέβεζα, φθάνοντας τελικά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ.

Με μισή ώρα καθυστέρηση προσγειώθηκε προχθές -περί τις 9 το βράδυ, αντί για τις 8.35- και η τακτική πτήση της Astra από τη Θεσσαλονίκη, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα έκανε κύκλους αναμένοντας για κάποιο “άνοιγμα” του καιρού, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει τον διάδρομο.

Εξ άλλου, μία συνεδριακή πτήση προς την Costa Navarino, υποχρεώθηκε λόγω της κακοκαιρίας το απόγευμα του Σαββάτου να προσγειωθεί στην Αθήνα και οι επιβάτες της μεταφέρθηκαν οδικώς στη γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Μεσσηνίας.

Τέλος, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας καθηλώθηκε το Σάββατο, για περίπου 4 ώρες -από τις 5 ώς τις 9 περίπου- η πτήση των κρητικών αερογραμμών Sky Express από τη Σητεία προς την Πρέβεζα. Το αεροσκάφος, που προσγειώθηκε εκτάκτως στον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, επέστρεψε το βράδυ στη Σητεία, ενώ οι επιβάτες συνέχισαν οδικώς προς Πρέβεζα με νοικιασμένο λεωφορείο.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι οι υποδομές του αερολιμένα Καλαμάτας ανταποκρίθηκαν πλήρως και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα από την σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.