Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 08:11

«Wheeling2help ΙΙ»: Η Καλαμάτα σταθμός ποδηλατών ευαισθητοποίησης για την αναπηρία

Γράφτηκε από την
«Wheeling2help ΙΙ»: Η Καλαμάτα σταθμός ποδηλατών ευαισθητοποίησης για την αναπηρία

 

Η Καλαμάτα περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 20 σταθμούς του μεγάλου ταξιδιού ευαισθητοποίησης και κατανόησης της έννοιας της αναπηρίας για το 2016.

Το ταξίδι ξεκινάει στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και οι συμμετέχοντες σε 32 ημέρες θα διανύσουν με ποδήλατο απόσταση 1.700 χλμ. περνώντας από 20 πόλεις με τελικό προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα υποδεχθεί τους ποδηλάτες το Σάββατο 1η Οκτωβρίου σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, αθλητισμού και εθελοντισμού με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, συλλόγων, μαθητών και πολιτών, ενώ τις προηγούμενες ημέρες θα περάσει από Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση για την αναπηρία, που αφορά στην κίνηση, την όραση, την ομιλία και την ακοή, μέσω του αθλητισμού, της τέχνης, της υγείας και της δημιουργικής απασχόλησης. Ολοι για λίγες ώρες θα μπορέσουν να βιώσουν ό,τι βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Μέσα από τη συνεργασία φορέων, οργανισμών, ομάδων και εθελοντών θα γνωρίσουν τον κόσμο της αναπηρίας.

Η πρωτοβουλία «Wheeling2help ΙΙ», που τελεί υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά. Πέρυσι ποδηλάτες διέσχισαν 2.500 χλμ. στην Ευρώπη με αφετηρία το Λονδίνο και σε 35 ημέρες έφθασαν στην Αθήνα, περνώντας από 8 χώρες και συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ, τα οποία πρόσφεραν στην “Φλόγα” για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα http://www.wheeling2help.com/ και στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/wheeling2helpkalamata/


NEWSLETTER