Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 21:15

Κ. Μαργέλης: Δήλωση επιφύλαξης με την πληρωμή της εισφοράς να υποβάλλουν οι πολίτες

Γράφτηκε από την
Κ. Μαργέλης: Δήλωση επιφύλαξης με την πληρωμή της εισφοράς να υποβάλλουν οι πολίτες

Να υποβάλλουν δηλώσεις επιφύλαξης κατά την πληρωμή της πρώτης δόσης της εισφοράς στις Εφορίες, προτρέπει τους φορολογούμενους ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Οπως αναφέρει, στόχος της κίνησης αυτής είναι αφενός να κηρυχθεί παράνομη η εισφορά και αφετέρου να τους επιστραφούν τα χρήματα αν και εφόσον η δικαιοσύνη την κρίνει αντισυνταγματική.
Οι σχετικές φόρμες «δήλωσης ρητής επιφύλαξης» υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλαμβάνουν και από τα γραφεία του συλλόγου στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.
Ο Κ. Μαργέλης προανήγγειλε επίσης ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας θα προσφύγουν στο μέλλον στα δικαστήρια για να κριθεί αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά. Αντισυνταγματική χαρακτήρισε και την επιβολή ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. "Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και τις έντονες θεσμικές μας ανησυχίες για τις ακολουθούμενες πολιτικές, οι οποίες δυστυχώς δεν εξυπηρετούν καμία αναπτυξιακή προσπάθεια", σημείωσε καταλήγοντας.


NEWSLETTER