Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 21:21

Ενταση με φοιτητές στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ενταση με φοιτητές στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ενταση δημιουργήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας όταν φοιτητές της πανεπιστημιακής σχολής της πόλης επιδίωξαν να μπουν στην αίθουσα όπου γινόταν συνέλευση των καθηγητών του ιδρύματος. Τη διεξαγωγή της συνέλευσης στο Δημαρχείο ζήτησε η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθώς το ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη.
Οι σπουδαστές προσπάθησαν να μπουν στο Δημαρχείο από την είσοδο, στον πεζόδρομο της οδού Κώστα Κουτουμάνου, κάτι που δεν επέτρεψαν να συμβεί η Δημοτική Αστυνομία, ο αντιδήμαρχος Κώστας Αθανασόπουλος και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι φοιτητές ζητούσαν να συμμετάσχουν στη συνέλευση των καθηγητών τους καθώς θεωρούσαν ότι τα όσα θα συζητούσαν ήταν σχετικά με τις σπουδές τους.
Στις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητών για την απαγόρευση εισόδου τους, έγινε επίκληση του επιχειρήματος -από τον αντιδήμαρχο και τους άνδρες της Αστυνομίας- ότι δεν περιλαμβάνονται στη λίστα για τη συνέλευση κι ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος μια ώρα αργότερα.
Η κατάσταση εκτονώθηκε αρκετή ώρα αργότερα, όταν αντιπροσωπεία των φοιτητών ανέβηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου όπου εξελισσόταν η συνέλευση των καθηγητών, ενώ οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν περί τις 2 το μεσημέρι.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης -επικεφαλής του συνδυασμού «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών»- υποστήριξε ότι «κακώς η τοπική αυτοδιοίκηση εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν άλλους κλάδους, χωρίς να προϋπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι απαράδεκτο να εμποδίζεται η είσοδος πολιτών στο Δημαρχείο» τονίζοντας ότι όσα διαδραματίστηκαν στη βόρεια είσοδο του κτηρίου «χρειάζονται πολιτικές εξηγήσεις. Δεν μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να μετατρέπεται σε δύναμη καταστολής και η είσοδος στο Δημαρχείο να γίνεται με φέις κοντρόλ».


NEWSLETTER