Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 17:41

"Μεγαλώνοντας τα αδέλφια μας με αυτισμό" στην Καλαμάτα

"Μεγαλώνοντας τα αδέλφια μας με αυτισμό" στην Καλαμάτα

Με την εκδήλωση "Μεγαλώνοντας τα αδέλφια μας με αυτισμό", που έγινε το απόγευμα της Τρίτης και διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, ολοκληρώθηκε μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με τον αυτισμό.

Η εκδήλωση την περασμένη Τρίτη έγινε σε συνεργασία με την Γεωργία Παυλοπούλου, ερευνήτρια θεμάτων ψυχικής υγείας της οικογένειας, ειδική σε θέματα αυτισμού. Σε αυτή συμμετείχαν 4 έφηβες αδελφές παιδιών με αυτισμό οι οποίες μίλησαν για την καθημερινότητά τους, τον τρόπο που βιώνουν τον αυτισμό οι ίδιες, αλλά και τις προσδοκίες τους από την κοινωνία και το κράτος. Με τον αυθόρμητο και βγαλμένο από καρδιάς λόγο τους κατάφεραν να συγκινήσουν το σύνολο των παρευρισκομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας η έκθεση με τις φωτογραφίες και τα κείμενα των κοριτσιών μέχρι και σήμερα. Την έκθεση επισκέφτηκαν τάξεις από δημοτικά σχολεία της περιοχής και έγινε παρουσίασή της από την Γεωργία Παυλοπούλου.