Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 09:11

Κατάληψη στο 1ο Δημοτικό Χώρας για την απόσπαση της δασκάλας

Κατάληψη στο 1ο Δημοτικό Χώρας για την απόσπαση της δασκάλας

Σε κατάληψη του 1ου Δημοτικού Χώρας προχώρησαν χθες το πρωί γονείς και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την απόσπαση δασκάλας του σχολείου τους σε δημοτικό των Γαργαλιάνων.
Οι γονείς εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κλάδη, τον οποίο κατηγορούν ότι δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόβλημα προσπαθώντας να διορθώσει πρόβλημα άλλου σχολείου. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου μέχρι να επιστρέψει η δασκάλα που αποσπάστηκε.
Με πανό και μαύρες σημαίες χθες το πρωί γονείς και μαθητές είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο του σχολείου αφήνοντας τους εκπαιδευτικούς απέξω. Γονείς μας είπαν πως τα ίδια τα παιδιά τους στην Ε' τάξη απ' όπου έφυγε η δασκάλα έχουν κλαίνε κι αρνούνται να πάνε στο σχολείο. Επίσης μιλούν για υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Χώρας αφού αν και εξαθέσιο έμεινε με 5 δασκάλους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Χρήστος Καλογερόπουλος τόνισε:
«Μετά από γενική συνέλευση αποφασίστηκε κατάληψη του σχολείου, κατά της απόφασης του κ. Κλάδη, του προϊσταμένου των προβλημάτων ο οποίος μόνο πρόβλημα έχει προκαλέσει φέτος στη Χώρα, να διώξει μια δασκάλα τελείως αυθαίρετα για σχολείο των Γαργαλιάνων. Λύνοντας εκεί το πρόβλημα δημιούργησε ένα πρόβλημα στη Χώρα. Για δεύτερη φορά -μια για τη συγχώνευση των σχολείων και μια τώρα- βρισκόμαστε σε κατάληψη. Αν ο κ. Κλάδης δεν επιστρέψει την δασκάλα στο σχολείο εμείς δεν θα λήξουμε την κατάληψη.
Το σχολείο αυτή την στιγμή υπολειτουργεί, από εξαθέσιο έχει γίνει πενταθέσιο και χθες (σ.σ. προχθές) τα παιδιά της Ε' τάξης δεν έκαναν μάθημα. Ετσι πήραμε την απόφαση για κατάληψη, αφού δεν γίνεται σωστή διδασκαλία. Είναι λίγοι οι δάσκαλοι στο σχολείο και δεν υπάρχει η ευχέρεια να φύγει κάποιος. Ζητούμε να γυρίσει η δασκάλα μας πίσω, δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλη και κυρίως τη δασκάλα που έχει φύγει από τους Γαργαλιάνους μετά από καταγγελίες των εκεί γονέων για απρεπή συμπεριφορά κατά των καθηγητών».
Από τους διαμαρτυρόμενους γονείς, ο Γιάννης Σουρέλης μας επισήμανε: «Το πρόβλημα είναι ότι έφυγε μια δασκάλα, από την στιγμή που θα μπορούσε το θέμα να λυθεί με διαφορετικό τρόπο. Θα μπορούσε ο κ. προϊστάμενος να καλέσει μια αναπληρώτρια για να καλυφθεί το κενό των Γαργαλιάνων και να μείνει το σχολείο το δικό μας ως έχει. Μέχρι πριν από λίγες μέρες είχαμε το πρόβλημα με τις συγχωνεύσεις, το σχολείο μας ήταν σε αναστάτωση. Τη στιγμή που άρχισαν να ηρεμούν τα πράγματα για να συνεχίσουν τα παιδιά ομαλά τη σχολική χρονιά και τη διδασκαλία προέκυψε πάλι θέμα - με αποτέλεσμα να είμαστε πάλι αναγκασμένοι να κάνουμε καταλήψεις, για ένα θέμα που θα μπορούσε από τον προϊστάμενο να λυθεί σε 10 λεπτά. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να γυρίσει η δασκάλα της πέμπτης πίσω».
Ο Ευστάθιος Μπορλούκας μας είπε: «Εχω κόρη στην Ε' τάξη απ' όπου πήραν τη δασκάλα, και τη Δευτέρα που πήρα το παιδί μου από το σχολείο το είδα κι έκλαιγε. Η δασκάλα πρέπει να γυρίσει πίσω, δεν μπορεί στα μέσα της χρονιάς να αλλάξουν τη δασκάλα από το σχολείο. Ολα τα παιδιά κλαίγανε μέσα στην τάξη και δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο. Ζητάμε την επιστροφή της δασκάλας. Στους Γαργαλιάνους που την πήγαν μπορούν να καλύψουν αλλιώς το κενό και ίσως μέσα από το ίδιο το σχολείο».
Η Σταυρούλα Ανδριανού τόνισε: «Το πρόβλημα υπήρχε στους Γαργαλιάνους και από εκεί το μεταφέρανε στη Χώρα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Αλλαξαν τη δασκάλα με το έτσι θέλω. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους μαθητές. Αύριο παίρνουν βαθμούς, πού ξέρει τι βαθμούς να βάλει η νέα δασκάλα; Τι θα πει στους γονείς για το πώς πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο; Ζητάμε να μείνει το σχολείο όπως ήταν, εμείς δεν είχαμε πρόβλημα. Είναι δεδομένο ότι δεν θα ανοίξει το σχολείο αν δεν γυρίσει η δασκάλα. Εδώ πηγαίναμε μια χαρά, όλοι οι δάσκαλοι είναι εξαίρετοι και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πρόβλημα των Γαργαλιάνων το μεταφέρουν σε εμάς».