Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 09:22

Λόφοι με κλαδιά στα πεζοδρόμια

Γράφτηκε από την
Λόφοι με κλαδιά στα πεζοδρόμια

Λόφους στη μέση των δρόμων και πάνω στα πεζοδρόμια σχηματίζουν σε δεκάδες σημεία της πόλης, δίπλα από κάδους απορριμμάτων, τα κλαδέματα και τα χορτάρια από τον καθαρισμό κήπων και οικοπέδων. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει ήδη επιληφθεί η Δημοτική Αστυνομία κι έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Λιοντήρη, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν δίπλα στους κάδους δεμένα τα κλαδιά και μέσα σε σακούλες τα φύλλα και τα χορτάρια, ώστε να είναι εύκολη η αποκομιδή τους. Αυτό επισημαίνει πως αναφέρεται στον κανονισμό καθαριότητας, όμως δυστυχώς οι πολίτες δε συμμορφώνονται, με συνέπεια να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Μεγάλος όγκος κλαδεμάτων μένουν... χύμα σε δρόμους και πεζοδρόμια, σε αρκετά σημεία της πόλης, προκαλώντας την αγανάκτηση του κόσμου.
Οπως εξηγεί ο κ. Λιοντήρης, υπάρχει εργολαβία που κάνει την αποκομιδή των κλαδεμάτων, παρότι δεν είναι αντικείμενο του δήμου καθώς ο πολίτης υποχρεούται να φροντίζει για την απομάκρυνση και την μεταφορά τους στο χώρο όπου γίνεται η κομποστοποίηση. Ο κόσμος όμως θα πρέπει να συμμορφωθεί τουλάχιστον ως προς τον κανονισμό καθαριότητας, δηλαδή να δεματοποιεί τα κλαδιά και να συσκευάζει σε σακούλες τα φύλλα και τα χορτάρια. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνει το δήμο, τηλεφωνώντας στους αριθμούς 27210 60700 και 27210 60847, ώστε να εντάσσεται στον προγραμματισμό της εργολαβίας ο δρόμος όπου ο κάθε πολίτης βγάζει κλαδέματα.


NEWSLETTER