Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:38

Προβληματίζουν οι φωτιές στον Αετό

Προβληματίζουν οι φωτιές στον Αετό

Μόνο προβληματισμό μπορούν να προκαλούν, και μάλιστα έντονο, οι 3 φωτιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα στην περιοχή του Αετού το βράδυ της Δευτέρας. Οι εστίες κατασβέστηκαν πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις και προκαλέσουν έντονα προβλήματα στην περιοχή, χάρη στην Πυροσβεστική που επενέβη άμεσα με ισχυρές δυνάμεις, αλλά και στην κινητοποίηση των πολιτών.

Ολοι πλέον στην περιοχή λένε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εμπρησμούς, όπως μας επισήμανε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης. Υπογράμμισε πως η εκδήλωση φωτιάς σε 3 διαφορετικά σημεία την ίδια ώρα μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, και αυτό είναι που ανησυχεί την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 9.30 το βράδυ μέσα σε λίγα λεπτά εκδηλώθηκαν 3 εστίες: Η πρώτη από αυτές πριν τον Αετό κοντά στο δρόμο που οδηγεί από Κοπανάκι για Αετό, η οποία και κατασβέστηκε άμεσα από διερχόμενους πριν προλάβει να επεκταθεί. Η δεύτερη λίγο μετά το χωριό του Αετού προς την Πολυθέα και η τρίτη μόλις 300 μέτρα πριν από το χωριό Μοναστήρι. 

Για την αντιμετώπιση των δύο τελευταίων εστιών υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο με 8 οχήματα και περίπου 20 άνδρες με επικεφαλής τον διοικητή της ΠΥ Καλαμάτας Βασίλη Καπέλιο. Οι φωτιές έσβησαν πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας περίπου 1 στρέμμα δασικής έκτασης.