Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 13:05

Εγκαταλελειμμένος ο λιμενοβραχίονας στην παραλία της Μπούκας

Αναξιοποίητος, εγκαταλελειμμένος, σε κατάσταση που προκαλεί θλίψη είναι ο λιμενοβραχίονας της παραλίας της Μπούκας, η οποία δεν είναι επισκέψιμη μόνο το καλοκαίρι αλλά αποτελεί διέξοδο για χαλάρωση ακόμα και το χειμώνα.

Ο δήμος προφανώς αρνείται να αντιληφθεί πως η παραλία της Μπούκας, συμπεριλαμβανομένου και το λιμενοβραχίονα δεν πρέπει μόνο να λέγεται αλλά και να αντιμετωπίζεται σαν στολίδι της περιοχής.

Πολλοί επισκέπτες απογοητεύτηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά τις νύχτες του Αυγούστου, όταν επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι το φάρο, προκειμένου να απολαύσουν τη θέα και την ηρεμία της θάλασσας, σε μια ρομαντική βόλτα με συντροφιά. Αντί για ηρεμία εισέπρατταν μπόχα από ανθρώπινες καθαρσίες και γρατζουνιές από σπασμένα μπουκάλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση βελτιώθηκε καθώς προφανώς συνεργείο του δήμου απομάκρυνε τις περισσότερες… ακαθαρσίες από το τμήμα του φάρου και σκούπισε τα σπασμένα γυαλιά. Η κατάσταση όμως παραμένει τραγική.

Τα φωτιστικά είναι σπασμένα, υπάρχουν πολλά κομμένα χορτάρια ξερά και παρατημένα, σκουπίδια σε κάθε γωνιά… και πολλά άλλα που δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως παράληψη, αλλά μόνο ως εγκατάλειψη.

Σε συνδυασμό με το καθαρισμένο Κουλντούκι, θα μπορούσε το όλο σκηνικό να είναι… μοναδικό.