Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 09:18

Συλλαλητήριο για τα νέα μέτρα τη Δευτέρα από ΑΔΕΔΥ και ΕΚ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζονται, πραγματοποιούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο παρόμοιων κινητοποιήσεων, που προγραμματίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ αποφάσισαν νέα γενική απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Σε ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίσς από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία ης τρόικας και των εντολοδόχων της, που δε διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, αδιαφορώντας αν οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο».

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει πως «την κρίση πρέπει  να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Να μπει τέλος στα προνόμια τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών. Να μπει τέλος στα καρτέλ στα καύσιμα, φάρμακα και ιατρικά υλικά.

Το τέρας της φοροδιαφυγής πρέπει να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά πριν αφανίσει την χώρα μας και την κοινωνία».