Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 08:34

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Μια στάση 10 λεπτών στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας προσκαλεί όλους να κάνουμε από την ερχόμενη Τρίτη (μετά την Καθαρή Δευτέρα), η ομάδα της Αιμοδοσίας στο Facebook “Drops of Life”.

Από 3 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας διοργανώνει την 8η εθελοντική αιμοδοσία δανειζόμενο το στίχο από το “Αξιον Εστί” του Ελύτη “Θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους”, για να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να δίνεις σε έναν άνθρωπο μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις και δεν θα γνωρίσεις ποτέ, αλλά τον σώζεις δίνοντας το αίμα σου.

Εκτός από την 8η αιμοδοσία του Νοσοκομείου, το Τμήμα Αιμοδοσίας συμμετέχει για το μήνα Μάρτιο σε δύο προγραμματισμένες εξορμήσεις για εθελοντικές αιμοληψίες. Ετσι, την Κυριακή 8 Μαρτίου, 9 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος επί της οδού Ψαρών και Μακεδονίας, και την Κυριακή 22 Μαρτίου, 9 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι, στο γραφεία του Συλλόγου «Φαραί» Γιαννιτσανίκων, Λακωνικής 288.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει δύο πολύτιμα αγαθά: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 450 κ.ε. αίμα, από τα 6 λίτρα που διαθέτει. Το αίμα εξάλλου δεν παράγεται και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει διαθέσιμο για τα χειρουργεία, τα θύματα τροχαίων και τις μεταγγίσεις, είναι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν συστηματικά αίμα κι έτσι δημιουργείται διαρκώς παρακαταθήκη.

Θυμίζουμε ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου. Αιμοληψίες διενεργούνται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, πρωί 8.30 με 1 και απόγευμα 6 με 8.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε ζήτημα, στα τηλέφωνα: 27213 63153 (προϊσταμένη), 27213 63157 (Εργαστήριο) και 27213 83152.

Ν.Κ.