Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 17:09

Κάλεσμα για δράση αλληλεγγύης από το Σύλλογο Νέων Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Κάλεσμα για δράση αλληλεγγύης από το Σύλλογο Νέων Κυπαρισσίας

 

Κάλεσμα για δράση έμπρακτης αλληλεγγύης απευθύνει ο Σύλλογος Νέων Κυπαρισσίας, προκειμένου να βοηθηθούν άτομα που έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, τα οποία και καλεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Σε σχετική ανακοίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Αυτός ο ασαφής σε μέγεθος και διάρκεια κίνδυνος που πλήττει ποικιλοτρόπως τις μέχρι τώρα εύρυθμες κοινωνίες της πλειοψηφίας των δυτικών χωρών, καθιστώντας τες ανίκανες προγραμματισμού για την καταπολέμησή του, επέφερε με δέουσα άνεση και με κυβερνητικές βούλες τον αποκλεισμό της εργασίας και τον οικιακό εγκλεισμό των υποκειμένων της, προς αποφυγή των χειρότερων συνεπειών. Τα μέτρα αυτά, ασχέτως αν επικρίνονται ή χειροκροτούνται από τον εκάστοτε πολίτη ή ομάδα πολιτών, αποτελούν την πρόσφατη πραγματικότητα της κοινωνίας μας και φέρνουν στην επιφάνεια την πρωτοφανή οικονομική δυσχέρεια της πλειοψηφίας των εργαζομένων και την αντίστοιχη ανασφάλεια σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο. Μέσα από την βροχή πληροφοριών από τους φορείς της τακτικής και μη ενημέρωσης, αναγνωρίζουμε την αδικία και την μονομερή, ή τέλος πάντων όχι πλήρη, οικονομική βοήθεια της κρατικής πρόνοιας απέναντι σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη.

Βάζοντας στην άκρη τις πολύχρωμες διαφωνίες και μετρώντας τις δυνάμεις μας σε τοπικό επίπεδο, κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες και συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να διακόψουν την νόμιμη και μη εργασία τους και στεκόμαστε στο πλευρό τους έμπρακτα.

Ο Σύλλογος Νέων Κυπαρισσίας (ΣΥΝΕΚ) ιδρύθηκε για να μεταγγίσει τους τρόπους σκέψης και πράξης του στην τοπική κοινωνία μέσω πολιτιστικών αλλά και κοινωνικών δράσεων. Συντονίζοντας, για άλλη μια φορά, τις προθέσεις μας για κοινωνική δράση εν μέσω δυσχερών καταστάσεων, καλούμε τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας της Κυπαρισσίας που έχουν ανάγκη από βασικές βιοτικές πρακτικές, όπως αυτές της τροφής κ.ά., να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας ώστε να δημιουργήσουμε μία λίστα προτεραιότητας των αναγκών που υπάρχουν για την καλύτερη οργάνωση της προγραμματισμένης μας δράσης.

Για αρχή, ο ΣΥΝΕΚ προσφέρει το ταπεινό του ταμείο προς αγορά ειδών που θα καλύψουν τις ανάγκες που είναι σε προτεραιότητα. Σε δεύτερη φάση, και εφόσον εκτιμηθούν οι ανάγκες της δράσης μας, σκοπεύουμε να καλέσουμε και επαγγελματίες ή και ιδιώτες της πόλης μας για αρωγή στην προσπάθειά μας, τουτέστιν προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, ανάλογα τη λίστα που θα διαμορφωθεί φυσικά. Ωστόσο, θα ενημερώσουμε εκ νέου για το κάλεσμα αυτό. Τα τρόφιμα και όλα τα αγαθά θα αγοραστούν από τα τοπικά καταστήματα της πόλης μας και τους τοπικούς μας παραγωγούς, προς ενδυνάμωση της αλυσιδωτής αλληλεγγύης και των ζωτικών της χαρακτηριστικών, για να αντικατασταθεί η κοινωνική ανισορροπία από την αγαπητική διάθεση όλων μας να συσχετιστούμε άμεσα.

Τέλος, επειδή συχνά ξεχνάμε ότι η έλλειψη αξιοπρέπειας είναι χαρακτηριστικό αυτών που επιβάλλονται και των απόντων που αντιπροσωπεύονται ερήμην τους, και σε καμία περίπτωση αυτών που ακροβατούν στις επιλογές άλλων, ζητάμε από όλους όσους έχουν ανάγκη να μην διστάσουν στο ελάχιστο να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ωστόσο, είναι σαφές απ’ την πλευρά μας ότι θα εφαρμοστεί απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία στα στοιχεία προσώπων, ομάδων και οικογενειών που θα ζητήσουν την βοήθειά μας, ώστε να μην έρθουν σε δύσκολη θέση.

Πέραν των ανθρώπων που σκαλίζουν εντολές χωρίς να υπολογίζουν το κόστος, κανένας άλλος δεν είναι για λύπηση!

Εμπρακτη αλληλεγγύη στους αναγκεμένους συνανθρώπους μας!

Επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα: 6978-947610 Κώστας, 6946-337352 Παναγιώτης, 6945-813281 Ακης, 6949-543246 Γιάννης».


NEWSLETTER