Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 08:55

Ανακύκλωση για καλό σκοπό από αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ανακύκλωση για καλό σκοπό από αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας

Ανακύκλωση για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του ταμείου αρωγής των ορφανών παιδιών συναδέλφων τους, ξεκίνησαν από την Τετάρτη οι αστυνομικοί στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και το Α.Τ. Τριφυλίας.

Πρόκειται για το «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης» της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο επεκτάθηκε και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική ανακύκλωση» και την υποστήριξη της «Συμμαχίας για την Ελλάδα». Τα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος πιστώνονται αποκλειστικά στο «Λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος».
Πιο αναλυτικά, το «Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης» της Ελληνικής Αστυνομίας επεκτάθηκε από την περασμένη Τετάρτη σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για την ανακύκλωση πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών. Τα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος πιστώνονται αποκλειστικά στο «Λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του πολιτικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών».
Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη τοποθετήθηκαν συνολικά 52 ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και στα Αστυνομικά Τμήματα Αργους-Μυκηνών και Τριφυλίας.
Με την υλοποίηση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης και τη συλλογή των προαναφερόμενων ανακυκλώσιμων συσκευασιών ενισχύεται η οικολογική συνείδηση και επιπλέον, μέσω των εσόδων (ανταποδοτικό όφελος), ενισχύονται τα ορφανά παιδιά του προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER