Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 07:54

Στήριξη των νοσοκομείων της Μεσσηνίας μέσα από το Virtual SNF Run

Στήριξη των νοσοκομείων της Μεσσηνίας μέσα από το Virtual SNF Run

 

Τη δική τους διαδρομή 5 χιλιομέτρων, σε ένα διάστημα 7 ημερών, μπορούν να επιλέξουν για να τρέξουν όσοι Μεσσήνιοι επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα Virtual SNF Run, υποστηρίζοντας έτσι οικονομικά τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Ο εν λόγω αγώνας προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, διατηρώντας πάντα τον  φιλανθρωπικό του χαρακτήρα και θα διοργανωθεί διαδικτυακά το διάστημα 15 - 21 Ιουνίου, προσκαλώντας όλους τους πολίτες, όπου και αν βρίσκονται, να τρέξουν, για να ενισχύσουν οικονομικά τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Τον διαδικτυακό αγώνα δρόμου Virtual SNF Run διοργανώνουν το Κοινωφελές Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Αναγέννηση και  Πρόοδος”, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture. Διεξάγεται για 5η χρονιά, κατά τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου), σε μια διαδρομή που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αποτελώντας πλέον ένα θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο, οι δρομείς κρατάνε αποστάσεις, αλλά διανύουν ακόμα μεγαλύτερες, καλύπτοντας κάθε περιοχή της Ελλάδας, πρώτη φορά εξ αποστάσεως, αλλά πάντα από κοινού και για καλό σκοπό! Στο φετινό αγώνα, οι δρομείς αποφασίζουν πού θα τρέξουν. Στο πάρκο της πόλης, στους δρόμους του χωριού, στην αγαπημένη σας παραλία, με φόντο το βουνό ή και -γιατί όχι- στον διάδρομο, στον κήπο, στη βεράντα και στις σκάλες του σπιτιού τους, δηλώνοντας τα αποτελέσματά τους στην εφαρμογή του αγώνα: Αφού τρέξουν, βγάζουν μια φωτογραφία την επίδοσή τους από την οθόνη του κινητού τους ή του smartwatch και την ανεβάζουν στην εφαρμογή Sporthive Live μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους, χωρίς να ξεχάσουν να βγάλουν selfie και να την μοιραστούν με το hashtag #SNFRun. Παράλληλα, προ(σ)καλούν τους φίλους και φίλες τους να τρέξουν μαζί τους. «Ετρεξα 5 χιλιόμετρα για καλό σκοπό! Μπορείς κι εσύ!».

Το προαιρετικό προτεινόμενο ποσό δωρεάς από τον κάθε δρομέα είναι 5 ευρώ και θα διατεθεί σε ένα από τα 81 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα της επιλογής του. Με την επιπλέον συνεισφορά του ΙΣΝ, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί και θα δοθεί στα νοσοκομεία, μεγαλώνοντας το δώρο που όλοι οι δρομείς έχουν προσφέρει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα τα στοιχεία για τη διαδικασία εγγραφής και δωρεάς μέσω online εφαρμογής που αφορούν στο Virtual SNF Run στο www.SNFestival.org και ταυτόχρονα να λάβουν όποια πληροφορία επιθυμούν στο info@randp.gr.

Στην προσπάθεια της οργανωτικής ομάδας του SNF Run συμμετέχει και ο Μεσσήνιος επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και επιστημονικός υπεύθυνος Θεραπευτικής Ασκησης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.