Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 07:52

Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Κανένα αδέσποτο στη Μεσσηνία»

Γράφτηκε από την
Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Κανένα αδέσποτο στη Μεσσηνία»

Ενα όραμα για αλλαγή νοοτροπίας, για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμμετοχή της στο χτίσιμο ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον τόπο και την τοπική κοινωνία σχετικά με τα αδέσποτα, υλοποιούν μέσω του τριετούς προγράμματος “Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα” η TEMEΣ ΑΕ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice και τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση και προστασία των αδέσποτων ζώων του νομού.

Η πρώτη φάση της δράσης έλαβε χώρα στους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας στις 22 με 24 Νοεμβρίου 2019. Αποτελείτο από πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού και ηλεκτρονικής σήμανσης 137 ζώων συνολικά, σε 3 κτηνιατρικούς σταθμούς στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στην Κυπαρισσία. Η εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη 22 κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), 78 εθελοντών και 12 χορηγών από τοπικές επιχειρήσεις.

Η καταγραφή των σκύλων έγινε από διοικητικούς υπευθύνους της ομάδας του Dogs’ Voice ενώ την περισυλλογή των ζώων ανέλαβαν: στους Γαργαλιάνους ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και τοπικοί εθελοντές, στην Πύλο τοπικοί εθελοντές και στην Κυπαρισσία φιλόζωοι της περιοχής. Κατά την πρώτη φάση, υιοθετήθηκαν στο μόνιμο σπίτι τους 54 σκύλοι.

Θα ακολουθήσει η Β’ φάση του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει: μονάδα στειρώσεων στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος με στόχο τη στείρωση 60 αδέσποτων σκύλων και την προώθηση για υιοθεσία περισσότερων από 150, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την καλλιέργεια φιλοζωικής παιδείας και συνείδησης μέσα από ομιλίες και προβολή βίντεο, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας.

Παράλληλα, ο αστυνομικός διευθυντής Νικόλαος Χρυσάκης θα διεξάγει επιμορφωτικό σεμινάριο στους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομικά Τμήματα, Δασαρχείο, Λιμεναρχείο, υπηρεσίες των δήμων) των 6 δήμων του νομού στην Costa Navarino. Το σεμινάριο θα βασιστεί στο βιβλίο του κ. Χρυσάκη "Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη". 

Η Β’ φάση δράσεων θα υποστηριχθεί από μια πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα “Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου”.

"Οι υπεύθυνοι φορείς θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ανάδειξη της αξίας της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, για την προστασία τους και τη μείωση του υπάρχοντος πληθυσμού, που προσμετρά περίπου 3.000.000 αδέσποτα ζώα. Σας καλούμε, λοιπόν, να στηρίξετε μια δράση που αφορά τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και την κοινωνία. Μια δράση που μας αφορά όλους" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δείτε τα σκυλάκια για υιοθεσία στο: dogsvoice.gr/messiniaxorisadespota και επικοινωνήστε με τη Dogs’ Voice στο: info@dogsvoice.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: dogsvoice.gr/gavlav


NEWSLETTER