Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 08:58

Καλαμάτα: Συνεχίζεται ο αγώνας για τη μικρή Αναστασία (βίντεο)

Καλαμάτα: Συνεχίζεται ο αγώνας για τη μικρή Αναστασία (βίντεο)

Για έναν κοινό σκοπό έχει ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας, αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας

Για τη μαθήτρια της Β’ τάξης του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας Αναστασία Τριανταφυλλάκη, η οποία δίνει μεγάλη μάχη για την υγεία της. Κουμπαράδες στήθηκαν σε όλο το νομό για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Περισσότερα κάνει γνωστά μέσω της “Ε” η δικηγόρος Αναστασία Λιόκουρα, η οποία τελευταία έχει επωμιστεί ακόμη έναν πολύ σημαντικό ρόλο: Είναι μία από τις κυρίες που βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν την οικογένεια της 7χρονης Αναστασίας για να κάνει το ταξίδι στο εξωτερικό που θα δώσει ώθηση στη ζωή της, αφού εκεί θα γίνει η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασθένεια που την κρατά μακριά από την ανεμελιά και το παιχνίδι της ηλικίας της.

 

- Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα υγείας της Αναστασίας και ποιο είναι ακριβώς το ζήτημα που αντιμετωπίζει;

H Αναστασία πάσχει από μια επιθετική και σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, λέγεται “διάχυτο γλοίωμα στο στέλεχος”. Η νόσος αυτή πλήττει παιδιά ηλικίας 4 ως 9 ετών. Η πάθηση δεν είναι χειρουργήσιμη, επιδέχεται μόνο θεραπείες. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς νόσησε η Αναστασία, όμως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν πριν 2 μήνες.

 

- Πώς σχετίζεστε με την οικογένεια και ποια άλλα άτομα αποτελούν την επιτροπή που βοηθά εθελοντικά στις δράσεις υποστήριξης;

Είμαστε φίλοι με την οικογένεια της Αναστασίας. Γνωριστήκαμε πριν από 3 χρόνια, όταν η Αναστασία και ο γιος μου ήταν συμμαθητές στο νηπιαγωγείο. Η συμμετοχή μου στην ιστορία αυτή είναι κυρίως ως φίλης, απλά η ιδιότητά μου βοηθά και λύνει κάποια διαδικαστικά θέματα. Η Γωγώ Τριάντου είναι συγγενής του μπαμπά της Αναστασίας και έχει αναλάβει τη Μεσσήνη, ενώ η Ειρήνη Δουλάμη είναι επίσης στενή φίλη της οικογένειας και έχει αναλάβει τη σελίδα μας στο Facebook.

 

- Πώς είδατε την ενεργοποίηση των πολιτών από όλη τη Μεσσηνία;

Είναι συγκλονιστικό όλο αυτό που συμβαίνει στην Καλαμάτα. Ειλικρινά ξεπερνά κάθε προσδοκία. Είναι αμέτρητα τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά, κι όλη αυτή η αγάπη και συμπαράσταση που εισπράττουμε είναι πηγή δύναμης και ελπίδας ότι όλα θα πάνε καλά.

 

- Γιατί άργησε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός στήριξης στην τράπεζα;

Για να ανοίξει ερανικός λογαριασμός απαιτείται ειδική απόφαση χορήγησης άδειας, αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αφού συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ελέγχονται από την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αποφαίνεται και η απόφασή της αναρτάται στη “Διαύγεια”. Είναι μια διαδικασία λίγο χρονοβόρα, γι’ αυτό και η καθυστέρηση.

 

- Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να συγκεντρωθεί το ποσό;

Είμαι σίγουρη. Ειδικά τώρα που ενεργοποιήθηκε ο ερανικός λογαριασμός, έχουμε την ευχέρεια και τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουμε την ιστορία της Αναστασίας ακόμα περισσότερο. Ηδη λαμβάνουμε μηνύματα από όλη τη χώρα και από ομογενείς του εξωτερικού, Γερμανία, Ελβετία, Αμερική.

 

- Ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι όσον αφορά το ταξίδι στο εξωτερικό;

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, να γίνει καλά η Αναστασία.  H οικογένεια τώρα είναι στην Αθήνα και περιμένουν να εκδοθούν οι βίζες. Ελπίζουμε αρχές της εβδομάδας να φύγουν. Θα υποβληθεί σε μια εξειδικευμένη θεραπεία στο Τέξας για 4-6 εβδομάδες και η ανταπόκριση στη θεραπεία αυτή θα κρίνει το επόμενο βήμα.


Τα στοιχεία λογαριασμού, όπως αναφέρονται και στη σχετική σελίδα στο Facebook “Για την Αναστασία - Καλαμάτα” είναι τα εξής:

όνομα δικαιούχου: ILIAS TRIANTAFYLLAKIS

IBAN: GR0202602600000840101956591

BIC: ERBKGRAAXXX

Τράπεζα: Εurobank

Αριθμός λογαριασμού: 0026.0260.840101956591


Το μήνυμα των γονιών της Αναστασίας

Το μήνυμα των γονέων, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ίδια σελίδα, αναφέρει τα εξής:

«Ολο αυτό που συμβαίνει στην Καλαμάτα πραγματικά μας ξεπερνά, είναι για εμάς πηγή δύναμης και ελπίδας για αυτό που βιώνουμε και που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εκτός από ένα τεράστιο “ευχαριστώ”, έχουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποια πράγματα, μιας και νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό. Η Αναστασία μας έχει μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργήσιμη. Η συνήθης αντιμετώπιση της νόσου έχει χαμηλά προγνωστικά. Εχουμε έρθει σε επαφή με 3 ερευνητικά προγράμματα, τα οποία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σαν της Αναστασίας, στο Τέξας, στο Κόλουμπια της Νέας Υόρκης που ηγείται ο Ελληνας νευροογκολόγος κ. Ζαχαρούλης και στην Κολωνία. Ηδη έχει αποσταλεί το ιστορικό της και περιμένουμε απαντήσεις. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και απαιτείται ειδική διαδικασία. Εχουμε υποβάλει φάκελο στον ΕΟΠΥ και περιμένουμε απαντήσεις. Θα πάμε σε όποια έρευνα και σε όποια θεραπεία κριθεί από τους ειδικούς η πιο κατάλληλη. Από στιγμή σε στιγμή θα χρειαστεί να φύγουμε στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε ούτε το ακριβές ποσόν ούτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Γι’ αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια του κόσμου. Ολα συνέβησαν αστραπιαία και καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις ζωής, οι οποίες δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να παρθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το κορίτσι μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είναι τα πάντα ξεκάθαρα και διαυγή. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, αλλά αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η θετική σας ενέργεια, η αγάπη σας και η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Ηλίας Τριανταφυλλάκης και Ξένια Πρεζεράκου».

 

Γ.Σαρ.